Dimarts 25 de juliol: informe favorable per les noves tarifes i quotes d’aigua, Trobada amb els ens locals a la Diputació de Tarragona i concert de Txarango al Vendrell

D’avui dimarts en destaco la tarda i la nit.
Aquesta tarda ens arriba l’informe favorable de la Comissió de Preus per aplicar les tarifes i quotes que vam aprovar al Ple de desembre 2016. Una molt bona notícia!
En el Ple 3 agost 2016, es va fer un 1r pas per rebaixar el rebut de l’aigua. Què es va aprovar:
–    Tarifa social de l’aigua, que s’havia eliminat
–    Tarifa de fuites, que no existia
–    Canviar els blocs de consum d’aigua, adequant-los als de l’ACA
–    Incrementar tarifes d’aigua de manera que paga més qui més consumeix
–    Rebaixar les quotes fixes pels empadronats

Aquesta diferenciació entre empadronats i no empadronats va venir per aquesta primera negociació amb Aqualia, essent conscients que si paguem tant és perquè entre tots paguem el dipòsit del Priorat amb aquestes quotes, des del 2013 fins que s’acabi la concessió. Per tant, si rebaixem el rebut d’aigua hem de pagar el dipòsit d’una altra manera.
Tot i aquesta diferenciació, ja va suposar un molt bon primer pas.

No es van aplicar perquè vam continuar les negociacions amb Aqualia fins arribar a igualar condiciona d’empadronats i no empadronats en el Ple de desembre 2016 (ERC va votar en contra de rebaixar les quotes i de crear la tarifa social i de fuites).

Una vegada aprovats pel Ple de desembre, s’envia a la Comissió de Preus de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, que emet informe favorable el 18 de juliol de 2017, amb data d’inici d’efecte el 3 de juliol de 2017.

Com queda:
Quotes fixes (bimensuals):
–    Quota de servei:
La que paguem des de 2013: 21€
A partir del 03/07/17: 14,66€
–    Quota conservació infraestructures:
La que paguem des de 2013: 12€
A partir del 03/07/17: 8,40€
–    Quota conservació comptadors:
La que paguem des de 2013: 3€
A partir del 03/07/17: 1,96€

Simulacions rebuts aigua:
Consum 18m3: 45,56€ (ara paguem 53,23€) rebaixa 11,40%
Consum 20m3: 52,93€ (ara paguem 55,92€) rebaixa del 5,30%
Rebut social es rebaixa entre un 41 i un 55% el rebut final

Un nou compliment del nostre programa electoral, però no és l’últim pas perquè seguim treballant per millorar les tarifes i quotes i, sobretot, millorar el servei.

Dipu2La Diputació de Tarragona va convidar als alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores del camp de Tarragona a una Trobada sobre els ens locals.Dipu1
De La Bisbal hi assistim la Judith, la Leo, el Feliu i jo. Una reunió amb varis punts a l’ordre del dia d’informacions que ens transmet la Diputació de Tarragona.
Primer el President Josep Poblet ens dóna la benvinguda i ens fa el resum dels diferents temes a tractar.
Comencem amb el Sr Manel Sanromà, Director Gerent del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) per explicar-nos el Pacte Nacional per a una Societat Digital, signat el 2016.
A continuació el Vicepresident de la Diputació Josep Ma Cruset ens explica el nou programa Actio, una aplicació de gestió de documents  i tramitació electrònica que ofereixen als Ajuntaments.
Acabem amb el Vicepresident Josep Masdeu que ens explica com han anat les sol·licituds del PAM (Pla d’Acció Municipal) per aquest 2017, on hi havia dues convocatòries una al març i l’altra al juny.
Nosaltres la vam demanar a la convocatòria de juny per la construcció del local social a la Miralba. Es resoldrà a finals d’aquest any, segons han comentat, i llavors ja podrem treure a concurs les obres de construcció del local.

Al sortir compartim copa de cava i pica-pica mentre parlem amb altres alcaldes i regidors del territori.

TxarangoA la nit vaig amb els dos nens al concert de Txarango! Els hi agrada molt el grup i aprofitem a anar-hi avui que actuen al Vendrell per la Festa Major.
Ens acabem situant a un costat d’on es fa el concert. Un costat molt familiar i bisbalenc on compartim el concert amb altres nens i nenes i pares i mares.
Una bona experiència, un gran concert i una gran nit!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari