Dimecres 19 de juliol: aniversari de casament, proposta important d’ocupació, sorpresa de l’Asun i el Toni i Junta de Govern al Consell Comarcal

Dimecres intens!

CasamentAvui fa 14 anys que el Rafel i jo ens vam casar. Va ser un dia molt important i ens ho vam passar molt bé envoltats de la família i amics. Com passen els anys, tenia 30 anys i feia un mes que havia jurat el càrrec de regidora!
Són 14 anys molt intensos, amb moments de tot però que amb una persona al costat com el Rafel es fa tot més fàcil. Només demano seguir tan feliç com ara i poder celebrar molts aniversaris junts.
Casament
Parlant de casaments, quan arribo al despatx em trobo amb un detall del casament de l’Asun i el Toni, que es van casar divendres passat. Moltes gràcies parella per aquest detall, que sigueu molt feliços!!

Ocupació

Aquest matí hem celebrat una reunió molt important a la Bisbal: una proposta per treballar en xarxa a la comarca amb un nou projecte de creació de llocs de treball. Una bona notícia per la Bisbal i també per tota la comarca.
Des del Servei d’Ocupació Municipal (SOM Bisbal) presentem una proposta perquè els serveis d’ocupació de la comarca comencem a treballar de manera conjunta amb la finalitat de reduir l’atur. És una proposta de treball per quan s’instal·lin empreses als nostres municipis i aquestes empreses siguin demandants de molts llocs de treball.
A la comarca som cinc municipis que disposem de servei d’ocupació municipal: Cunit, Calafell, l’Arboç, La Bisbal i El Vendrell. El Vendrell compta amb l’Eina com a organisme municipal, un servei amb personal i mitjans per oferir un bon servei d’ocupació al Vendrell i que també ofereix alguns serveis en l’àmbit comarcal (emprenedoria i formació). Cunit i Calafell disposen d’escola d’adults i d’una important oferta formativa.
Actualment no existeix cap xarxa de treball ni cap projecte conjunt que pugui ajudar a coordinar tots els serveis municipals d’ocupació de la comarca per agilitzar els processos de selecció amb candidats de tots els municipis de la comarca.

Ocupació1Amb l’arribada de noves empreses als polígons industrials de La Bisbal, es generarà una important oferta de treball.
És per això que proposem a la resta de municipis de la comarca crear una xarxa de treball que estaria liderada, en cada moment, pel municipi on estigués instal·lada l’empresa sol·licitant de treballadors, establint un contacte directe entre el servei d’ocupació del municipi i l’empresa demandant. Així, tots els municipis de la comarca podrien comptar amb una borsa de candidats compartida i treballar conjuntament per agilitzar els processos i oferir un millor servei als demandants de treball i a les empreses. Aquesta proposta també inclou els municipis que no disposen de servei municipal d’ocupació, ja que els seus veïns i veïnes podran donar-se d’alta al SOM de qualsevol dels municipis de la comarca que en tenim.
La proposta comença amb un nou projecte molt important en nombre de llocs de treball, d’una empresa logística al polígon de La Bisbal del Penedès. Proposem liderar aquest procés de manera que siguem l’únic interlocutor dels serveis municipals d’ocupació de la comarca amb l’empresa.
En el moment que es vagin publicant les ofertes dels diferents llocs de treball als diferents serveis d’ocupació municipals, els tècnics dels serveis municipals d’ocupació s’aniran reunint per crear una borsa de treball pre-seleccionant els candidats segons els requisits demanats. D’aquesta manera s’eviten duplicitats de les persones (que puguin estar donades d’altres a més d’un servei d’ocupació municipal) i l’empresa rep tota una borsa de candidats des d’un únic canal que engloba tots els serveis d’ocupació municipals de la comarca.
Considerem important poder treballar en xarxa per oferir un millor servei tant als baixpenedesencs aturats com a les empreses que estiguin ubicades a la comarca.
En l’exposició d’avui també s’hi han afegit, per participar en la taula de tècnics, l’oficina OTG (Oficina de Treball de la Generalitat) al Vendrell i la Fundació Santa Teresa.  L’empresa accepta aquesta proposta i seguirem en contacte i treballant conjuntament.

A la tarda tenim la reunió setmanal de grup de treball de l’equip de govern, on exposem els temes de les diferents regidories.ImatgeCCBP
D’aquí ja marxo cap al Consell Comarcal, que tenim l’última junta de govern abans de l’estiu. La setmana que ve és Festa Major al Vendrell i ja no tornem a tenir Ple, Consell d’alcaldes ni junta fins a començaments de setembre.
El Consell Comarcal no tanca! però entre vacances de tot el personal i dels consellers, deixem passar el mes d’agost.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. Ara sí 20 de juliol de 2017 4:11 pm Respon

    Segueix lo que ja sembla ser normal a el nostre poble i gracies a la gestió que fa el nostre actual ajuntament, l’atur al poble i una vegada mes el passat mes de Juny s’ha rebaixat la xifra d’aturats d’un 5,96 % (18 aturats menys) es a dir que a La Bisbal l’atur a passat a tindre la xifra mes baixa, 284 aturats, des de l’any 210 que n’eren 363, segons el gràfic consultat.
    Una molt bona noticia per tots els Bisbalencs i des de aquí felicitar a l’ajuntament i molt especialment a l’alcaldessa Agnès , per aquests resultats . Que continuï així .

Deixa un comentari