Dissabte 1 de juliol: Acte del món municipal pel Referèndum i Barri de Baix

Comencem el dissabte i el mes de juliol amb matinades dels Grallers i tabalers de la Societat, per les festes del Barri de Baix (pa beneït).

BarriBaixMatinadesSón unes matinades tardanes perquè comencen a les 9 del matí, però ja està bé que el dia ésBarriBaixMatinades1 molt llarg. Les gralles segueixen els carrers del barri i en poc més de mitja hora ja ho tenen fet. Ara toca esmorzar per recuperar forces!

BarriBaixInflablesA partir de les 11 a la pista (Plaça Pau Casals) hi ha els jocs infantil i inflables, del Barri de Baix. Mica en mica es va omplint de gent.

 

ReferèndumGeneralJo ja no ho veig perquè a les 10 del matí marxo a Barcelona amb el Jordi Marlès, alcalde de Llorenç, i el Quim Nin, alcalde d’Albinyana. Anem cap al paranimf de la Universitat de Barcelona per participar en l’acte del Món local pel referèndum.
Ens hi apleguem més de 500 alcaldes i alcaldesses de tot el país, que fa que sigui espectacular veure la sala plena.
Tinc l’honor de poder intervenir en les preguntes que adrecen a alcaldes i alcaldesses. ÉsReferèndumJo un gran honor com alcaldessa de la Bisbal i com a associada del Partit Demòcrata de poder formar part dels 12 alcaldes que tenim veu en l’acte d’avui.
És impressionant seure al tamboret que han deixat pels tenim la paraula, aixecar el cap i creuar-te amb la mirada del President Puigdemont i dels consellers i conselleres de la Generalitat. Fa molt de respecte i il·lusió alhora! (la foto és del Jordi Turull, gràcies!)
ReferèndumBuchReferendumNeus

Totes les respostes dels alcaldes i alcaldesses dels que intervenim i les intervencions de la presidenta deReferèndumPuigdemont l’AMI Neus Lloveras, el president de l’ACM Miquel Buch i el president de la Generalitat Carles Puigdemont, es poden resumir dient que volem votar i votarem perquè qui vulgui votar que sí pugui votar que sí, i qui vulgui votar que no pugui votar que no.
En un món local cada vegada més obert, més transparent i més participatiu amb la ciutadania, no s’entén perquè l’estat espanyol no autoritza un referèndum que demana la ciutadania i del que ningú en sap el resultat. Avui queden 3 mesos justos pel referèndum, estem a la recta final!

Referendum2Quan acabem ens fem una foto els alcaldes i alcaldesses del PartitReferendum1 Demòcrata de la Vegueria Penedès i, al sortit, una foto els que ens trobem del Baix Penedès. Ara sí que ja marxem cap a casa a dinar.

BarriBaix3A la tarda seguim amb el Barri de Baix. A 1 quart de 6 surten les coques fent tot el recorregut, que s’acaba amb la benedicció a l’església.BarriBaix7
Després anem a berenar mentre mirem un espectacle de màgia que ens deixa ben bocabadats.

Acabada la màgia, comença d’actuació dels Bous amb un 2d6, 4d6 (de dones dels Bous), id5d6 i 3d6a. El cel es va ennuvolant però, per sort, només són quatre gotes.
D’aquí cap a sopar per sortir al vespre al ball de nit, que no sortim perquè estem tots cansats del dia. Ens anem a dormir acompanyats de la música de l’orquestra!

Referendum3Referendum4BarriBaix2BarriBaix1

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari