Dilluns 12 de juny: comencem amb el pressupost participatiu 2018 al Papagai i tot el suport als Esventats

Avui comencem les reunions informatives sobre el pressupost participatiu 2018.

Papagai2Seran els primers pressupostos amb una partida sorgida de la participació ciutadana, ja que a la Bisbal no s’havia fet mai.Papagai1
L’empresa Limonium és l’encarregada d’aquest procés i qui porta les reunions i les negociacions.
Avui al Papagai hem fet la primera sessió, totes les d’aquesta setmana seran iguales perquè és donar informació. Uns 10 veïns i veïnes del Papagai hi han participat.
Primer ens han explicat què és un pressupost municipal, com funciona i com és el pressupost d’aquest 2017. A partir d’aquí s’ha anunciat que l’import total d’aquesta partida, a repartir entre les diferents urbanitzacions i nuclis de la Bisbal, serà de 60.000€. Un import per començar que estudiarem si és l’adequada per altres anys.
Demà podeu venir al CMC a les 7 de la tarda per la sessió informativa.

Correbarris1Avui he vist al Facebook que els regidors d’ERC han penjat un escrit acusant l’equip de govern i els Esventats de fomentar l’alcoholisme a la Bisbal.
Sento ràbia i llàstima alhora pels regidors d’ERC que fan aquests comentaris acusant als Esventats d’una mentida.
Un Ajuntament ha de donar suport a les entitats i associacions del municipi, mimant-les i deixant que amb la seva iniciativa organitzin actes i activitats.

El Correbarris és una festa organitzada pels Esventats que comença a les 6 de la tarda adreçada totes les edats, amb música i amb col·laboració dels bars i restaurant de la Bisbal, que no només venen alcohol! A mesura que avança el vespre, anem retirant els més petits i els més grans i es queda el jovent.
Gent d’ERC de la Bisbal: com que no hi éreu no sabeu com estava organitzat ni com va ser, no vàreu veure famílies rient, ballant i comprant tiquets per beure aigua, refresc o cervesa, gaudint de la companyia, parlant i menjant el pica-pica que ens oferien els bars o comprant també entrepans, patates, …
No sabeu que l’escola va autoritzar que hi acabessin el recorregut, no sabeu que el diumenge els Esventats van anar a recollir, no sabeu que es va trencar per accident un vidre que ja fa dies que està reposat.
No sabeu que el Correbarris no s’improvitza, no sabeu que parlen amb els diferents establiments i preparen el recorregut.
La ignorància és molt atrevida, recordeu-ho!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari