Dijous 8 de juny: Comissió especial de comptes i executiva Penedès del PDeCAT

Avui a les 09:30h celebrem la comissió especial de comptes del 2016. A la comissió especial de comptes hi assisteixen un regidor per cada grup polític, amb vot ponderat, l’alcaldessa i el secretari. Pel PDeCAT hi ha el Pere Saumoy, pel PSC la Maguy i per ERC la Pilar.

BisbalS’han aprovat els comptes amb els vots a favor de PdeCAT i PSC i l’abstenció d’ERC. Ara falta publicar-ho al BOP i després aprovar els comptes per Ple.
Amb el tancament de comptes de l’any 2016 i ja podem avançar tot un seguit de dades que són molt positives i que no fan més que confirmar la bona gestió dels comptes públics realitzada durant el 2016.
D’entrada cal destacar que per primera vegada, des de la seva implantació a l’any 2012, s’han acomplert els tres  principis establerts pels ajuntaments per tal d’assegurar la seva sostenibilitat financera: estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i el límit del deute.
Els comptes municipals presenten un superàvit pressupostari de 136.717€, complim la regla de la despesa amb un marge de 137.770€, el coeficient de deute viu respecte a la despesa és només del 59,21% (finals de l’anterior legislatura estava al 110%) i el període mig de pagament és de 21,19 dies (finals de l’anterior legislatura superava els 100 dies).

Aquestes dades donen una gran estabilitat financera al municipi, no cal aprovar ni complir plans d’ajustament econòmic financer, com ha passat durant els anys de govern d’ERC i ens col·loquen en molt bona posició per poder optar a noves iniciatives, quan millori la situació d’endeutament de l’Administració Pública del país.
Destaco també el deute viu a llarg termini a 31 de desembre, que és de 2.296.413€ i que tenim a zero el compte de “varis” (despeses pendents de pagament que no s’han pagat perquè no hi ha partida).

Gràcies a la bona gestió econòmica i a la reducció i contenció de la despesa general, ara podem tenir nous serveis i noves inversions. Podem crear serveis com el d’ocupació gràcies a què complim tots els requisits.
No es tracta només de complir el que et marca la llei, ja que va més enllà. Funciona com en una casa, que si estires més el braç que la màniga i gastes sense miraments, acabes perdent-ho tot i no poder fent res. La diferència amb l’Ajuntament és que els diners són de tots i no de qui els gestiona.

PdecatTotsAquesta tarda, tenim reunió d’executiva comarcal del Partit Demòcrata del Penedès. Seguim treballant en diferents temes, sumant-hi ara un tema importantíssim de partit i de país: el referèndum. Demà divendres a les 10:00h el President Puigdemont anunciarà data i pregunta. Un president valent i un govern valent que posen al davant la democràcia que el poble decideixi davant de les amenaces de l’estat espanyol. Estem vivint un moment històric.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari