Dissabte 13 de maig: 1ra Conferència ideològica de PDeCAT, plaques castellers i missa a l’ermita de Fàtima

Dissabte al matí marxem cap a Barcelona per anara la 1ra Conferència Ideològica del Partit Demòcrata.

Pdecat3Se celebra al Teatre Victòria, amb més de 1.200 persones assistents!
Primer l’Elsa Artadi presenta la Conferència, seguint amb el diàleg sobre “Els reptes de la Catalunya del segle XXI” entrePdecat2 els Presidents Artur Mas i Carles Puigdemont.
Seguim amb “El cicle de la vida” amb Neus Munté, Meritxell Ruíz, Santi Vila, David Bonvehí i Josep Rull.
I acabem amb “Crear, garantir i compartir” de Marta Pascal.
Poc més de dues hores molt interessants amb aportacions com:
Marta Pascal: “Tenim arrel transformadora i apostem clarament per millorar, construir i progressar. Volem anar molt més enllà dels grans marcs ideològics clàssics“.
Pdecat1Marta Pascal: “El país necessita un partit que doni resposta als nous reptes de la societat catalana. Al Partit Demòcrata Europeu Català volem fer-ho de forma convençuda i des de la centralitat”.
President Puigdemont: “Una manera d’apostar pel futur europeu és contribuir decisivament en la mitigació del canvi climàtic. No hem de ser espectadors, sinó actors que fan aportacions de relleu”.
President Mas: “Catalunya ha de ser un referent en la defensa d’una Europa políticament federada amb veu, vot i pes en el món. Hem de contribuir a la configuració dels Estats Units d’Europa”.

Plaques1De Barcelona a la Bisbal, on a les 6 de la tarda destapem la col·locació de tres plaques castelleres commemoratives dels castells inèdits fets a la plaça castellera. Són tres plaques més ubicades a la façana de La Societat, una placa doble del 3d9fa i el 3d8ps dels Castellers de Vilafranca, una placa doble del 4d9fp i el 5d9fc de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la primera placa del primer castell de 7 de la Colla Castellera de La Bisbal, el 3 de 7 dels Bous.
Les plaques són de la ceramista arbocenca Mercè López i les paguem l’Ajuntament, mentre que la col·locació a la façana va a càrrec de La Societat. Plaques2
A les 6 de la tarda la plaça ja és plena d’espectadors, dels Bous i de representants dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Vella. Ens acompanyen també el president de la Societat, Josep Pallarés, l’alcalde de Valls i casteller, Albert Batet i el Secretari General de Presidència Quim Nin. L’alcalde de Vilafranca Pere Regull també està convidat però no ens pot acompanyar per ser les Fires de Maig a Vilafranca.
Plaques3Agrair al Salvador Ferré la feina de contactar amb tres colles per fixar el dia.
Comencem amb els parlaments del President de la Societat, jo mateixa, els caps de les tres colles, l’Albert Batet i en Quim Nin. Després procedim a destapar les plaques mentre els Bous fan un magnífic pilar i acabem com no podia ser d’una altra manera, amb una copa de cava!

Cal recordar en les últimes ocasions l’equip de govern anterior no va pagar les plaques ni va assistir a la seva col·locació. Les plaques van ser a càrrec de la Societat. Ara tornem a la normalitat i al suport a la cultura i als castells!Plaques4

Per fer memòria de les plaques castelleres de la façana de la Societat:

El 1993 es van començar a col·locar plaques castelleres de castells inèdits fets a la plaça durant la Diada castellera del 15 d’agost a la façana de La Societat. Fins ara s’hi han instal·lat les següents:

1993: placa del 3d9f (Joves Xiquets de Valls) del 15 d’agost del 1992

1995: placa del 4d9f (Castellers de Vilafranca), del 15 d’agost de 1994

Plaques61997: placa doble del 4d8a i P7f (Castellers de Vilafranca), del 15 d’agost de 1996

2000: placa del T9fm (Castellers de Vilafranca), del 15 d’agost del 1999

2001: plaques del 4d9c (Joves Xiquets de Valls) i P8fm (Castellers de Vilafranca), del 15 d’agost del 2000

2002: placa del 3d8psc (Vella dels Xiquets de Valls), del 15 d’agost de 2001

2008: placa del 3d8a (Castellers de Vilafranca), del 15 d’agost de 2007

2011: placa del 5d8a (Castellers de Vilafranca), del 15 d’agost de 2010

2013: plaques del 9d8 (Vella dels Xiquets de Valls) i 7d8 (Joves Xiquets de Valls), del 15 d’agost del 2012

Fàtima1De la Societat anem a l’ermita de Fàtima que, essent avui el dia de la Mare de DéuFàtima2 de Fàtima, es fa la missa a l’ermita. Primer agrair a les veïnes de la Riba que han preparat l’altar amb les flors i ens han obsequiat amb un tall de coca i xocolata a l’acabar la missa.

Fàtima3

CleanUpDay2Abans d’acabar el dissabte encara em deixo dos actes organitzats per l’Ajuntament als que no he pogut assistir però que han estat molt ben representants amb la Judith, la Leo i el Feliu: el Clean up day i al punt informatiu de la recollida selectiva a l’Esplai.CleanUpDay1
És el segon any que des de la Regidoria de Medi ambient s’organitza el Clean up day, de netejar un torrent o un camí de la brossa que llencen les persones incíviques. Veure tota la brossa que s’arriba a llençar des de llaunes a peces de cotxe, és la millor manera de concienciar-nos de l’incivisme i el que no hem de fer.
A l’Esplai al matí, dos educadors ambientals han explicat, escoltat i assessorat a les persones sobre el reciclatge i la recollida selectiva.

Moltes gràcies a tothom qui ha participat en tots els actes d’avui. Som un gran municipi i aquesta és part de la nostra riquesa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari