Dimecres 19 d’abril: “reinventa els clàssics” a la biblioteca, Consell d’alcaldes i acabo el llibre d’un bisbalenc

Dimecres al matí seguint preparant propostes per la junta de govern de demà. Setmana maratoniana!!

BibliotecaA les 6 de la tarda vaig a la biblioteca per escoltar els nens i joves que han reinventat contes clàssics. La Maia, l’Aniol, l’Oriol i la Natàlia han reinventat contes clàssics com els 3 porquets, rapunzel o Alícia al país de les meravelles amb finals diferents.
Ha estat molt bé, sobretot per la gran imaginació i bona redacció dels participants. Una bona experiència!

ImatgeCCBPA les 7 de la tarda cap al Consell Comarcal al Consell d’alcaldes. Ha sigut un Consell d’Alcaldes distret amb la presentació de tres propostes molt diferents i molt interessants.
Primer des d’Òmnium del Baix Penedès ens han presentat la campanya “Lluites compartides”, on Òmnium Cultural fa un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país. És un espai per fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat i treballen pel bé col·lectiu. Han triat la lluita de la Fundació Santa Teresa pels drets de les persones amb discapacitats intel·lectuals a la comarca i ofereixen als nostres municipis poder acollir aquesta exposició.
És molt interessant! Després de parlar-ho amb les regidores de cultura i serveis socials, ho parlarem amb les direccions de l’escola i l’institut per poder-ho acollir el proper curs escolar.

Després la Jordina Biosca ens ha presentat el Festival “En Veu Alta” (EVA). Ha començat explicant-nos un conte, la millor manera d’explicar que és EVA, ja que és un festival de narració i tradició oral que va començar el 2005.
Ens ha ofert poder participar el 2018 en aquest festival als nostres municipis, amb espectacles de petit format. M’ho apunto perquè estaria molt bé poder-hi participar l’any vinent.

La tercera proposta és de l’Associació del Baix Penedès amb el Sàhara, per presentar-se i demanar col·laboració econòmica als Ajuntaments de la comarca per poder fer front a les despeses dels nens i nenes saharauis que venen a la nostra comarca els dos mesos d’estiu. A la Bisbal coneixem l’associació perquè hi hem participat vàries vegades, l’última va ser amb la interessant xerrada i exposició.

L’últim punt no ha estat cap presentació sinó comentar el seguiment dels diferents municipis amb la documentació a repassar del Pla Territorial Parcial del Penedès.

Llibre1Una vegada a casa i després de sopar, he acabat el llibre del bisbalenc Julio L. Calderon “El caminante peregrino de la libertad” que va presentar a la Bisbal el mes de març. m’ha sorprès molt l’explicació i vivències de la caminada que fa de Montblanc fins a Madrid. Us el recomano!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

 

Share

Deixa un comentari