Dijous 30 de març: Consell d’Alcaldes amb el SOC i Junta de Govern(obres piscina, projecte pou Esplai i subvencions ocupació)

Avui dijous a dos quarts de 10 del matí, Consell D’alcaldes al Consell Comarcal del Baix Penedès.

CCBPTenim tema únic: les polítiques d’activació i inversió del Govern al Baix Penedès. Ens ho han explicat el Sr. Josep Ginesta, secretari General de Treball, el Sr. Francesc Tarragona, Director Generals dels Serveis Territorials de Treball, benestar i família i el Sr. Mateo Hernández del SOC. Ens ha acompanyat també el Sr. Òscar Peris, Delegat del Govern a Tarragona.
Primer han exposat la situació de la comarca en quan a formació i ocupació. Pel què fa a les polítiques d’ocupació, durant aquest any aniran sortint diferents convocatòries però estan elaborant un programa marc molt important que permetrà desenvolupar més polítiques actives d’ocupació. Esperem que això sigui ben aviat!
Després els diferents alcaldes i alcaldesses hem comentat i fet aportacions sobre aquest gran tema de la ocupació.

Just acabat aquest Consell d’Alcaldes, ràpid cap a la Bisbal a la Junta de Govern de les 12:00h. En aquesta Junta destaco les següents propostes:

Contracte menor d’obres d’adequació de la zona de la piscina per donar accessibilitat de minusvàlids i creació d’un bany adaptat
Amb aquest contracte es faran les obres de construcció d’una rampa adaptada d’accés al recinte de la piscina i d’un lavabo adaptat a la zona lateral del bar. La quantia de la inversió és de 21.395€ (sense IVA).
Començaran les obres perquè estiguin acabades abans d’obrir la piscina municipal per Sant Joan.

Contracte menor de serveis tècnics per la realització d’un estudi hidrogeològic, la direcció d’obra i la legalització per a la construcció d’un pou d’abastament d’aigua a l’Esplai
Aquest contracte és de 4.425€ (sense IVA) i permetrà identificar el lloc exacte per la construcció d’un nou pou, fer el projecte de la construcció del pou, la direcció de les obres i la posterior legalització del pou a l’ACA.
A l’Esplai es va assecar el pou d’abastament d’aigua i aquest és el primer pas per construir-ne un de nou. Una vegada fet el projecte i aprovat, es licitaran les obres de construcció del pou.

Convocatòria de concessió de subvencions per a persones desocupades que s’estableixin com autònomes per engegar una activitat econòmica el 2016
Hi ha una partida de 15.000€ al pressupost d’aquest 2017.
És una subvenció individual de 2.800€ com a màxim per persona a l’atur, empadronada a la Bisbal, que inicia una activitat econòmica com autònom/a o que s’incorpori a una activitat econòmica, preexistent o de nova creació, com a socis d’una societat civil o mercantil que els obliga a estar donats d’alta al règim d’autònoms.
Amb aquesta convocatòria seran subvencionables: els pagaments de les quotes d’autònoms del primer any; els despeses de tributs i preus públics locals, autonòmics i estatals relacionats amb l’inici de l’activitat i primer establiment; informes tècnics obligatoris per la legalització de la nova activitat; despeses de gestoria/assessoria per la posada en marxa de la nova activitat i les despeses d’arrendament del primer any dels locals destinats a realitzar l’activitat.
Poden presentar sol·licituds d’aquesta subvenció l’endemà del dia que surti publicat al BOP de Tarragona i fins el 30 de setembre.

Convocatòria de concessió de subvencions per creació de llocs de treball per empreses amb establiments radicats al terme municipal de la Bisbal, per a persones desocupades de la Bisbal durant el 2016
Al pressupost del 2017 hi ha 30.000€ per aquesta subvenció.
A cada empresa el màxim de subvenció a atorgar és de 18.250€. Correspon a 1.825€ per a treballador i any, que suposa 5€ al dia per treballador.
Un dels requisits que ha de complir l’empresa és que s’hagin creat llocs de treball respecte l’any anterior i que el número de treballadors totals sigui superior a finals del 2016 que el començaments del 2016.
Per tant, si una empresa contracte i fa fora treballadors i en contracte d’altres però el número total de treballadors durant el 2016 és el mateix, no tindrà subvenció.
Té el mateix funcionament que l’any passat.
Les empreses podran presentar les sol·licituds a partir de l’endemà que surti publicada al BOP de Tarragona i durant els 20 dies hàbils següents.

Aquestes dues convocatòries ja les vam aprovar l’any passat com a novetat, i aquest any hi tornem per donar suport als nous autònoms i autònomes que són valents i aposten per tirar endavant un negoci, i també a les empreses que tenim ubicades a la Bisbal (comerços, empreses mitjanes i grans) perquè contractin a persones de la Bisbal.
Són polítiques de foment de l’ocupació!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari