Dimarts 21 de març: l’escola visita l’exposició, fi de curs de català als safaretjos i Dia Mundial de la Poesia

Les entrades al bloc de dimarts 21 i dimecres 22 de març les escric el dijous dia 23. Tinc el costum d’escriure-ho cada dia al vespre, abans de llegir i d’anar a dormir, però he passat i encara passo un constipat fort amb afonia, produït per l’al·lèrgia primaveral. Això ha fet que els dos dies estès dins el llit a les 10 de la nit que, per mi, és molt aviat.

Així doncs, explico el dimarts 21 de març, un dia molt actiu en la poesia i el català.
A quarts de 10 del matí vaig cap al CMC (Centre Municipal de Cultura) per trobar-me amb els alumnes del curs de català B2, amb la professora Montse Espar del CPNL (Consorci per la Normalització Lingüística). Com que és l’últim dia del curs, EscolaExpoanem d’excursió als safaretjos que la majoria no coneixen.
A l’arribar al CMC em trobo alumnes de 1r i 2n de primària de l’escola Ull de Vent que visitaven l’exposició de reciclatge. Una exposició molt interessant cedida per la Diputació de Tarragona i que encara podeu gaudir aquesta setmana.

CatalaJoPujo al segon pis i baixem tots els alumnes, la professora i jo per anar cap als safaretjos.Catala2
Uns dies abans li vam demanar a l’historiador local Jordi Ferran Ventosa si ens podia explicar la història d’aquests safaretjos i ell es va oferir encantat.
Quan hi arribem el Jordi ens explica el perquè dels safaretjos, la utilitat de neteja però també de relacions socials de les dones, els abeuradors, …
Catala1Molt interessant conèixer la història i gaudir de l’entorn.CatalaPostres
Després anem a prendre un refresc o un cafè a la Societat i dues alumnes ens obsequien amb un tast deliciós d’un pastís de carn i un pastís dolç. Tot boníssim!
Felicito als alumnes que ja van fer el primer nivell i ara han continuat amb el B2!Catala3

PoesiaJudithAvui és el Dia Mundial de la Poesia i arreu del món se celebra amb diferentsPoesiaAniol activitats. El 21 de març va ser proclamat per la Unesco com el Dia Mundial de la Poesia. A La Bisbal és el segon any que el celebrem, tots dos anys amb molt èxit de participació.
Enguany hi ha la novetat que alguns dels alumnes del curs de català s’animen a llegir el poema triat per celebrar el llibre mundial de la poesia, amb el poema “La poesia” de la poeta mallorquina Antònia Vicens.
A La Bisbal es llegeix aquest poema en català, euskera, gallec, rus, romanès, francès, portuguès, italià i àrab.

PoesiaAlexanderPoesiaAsmaPoesiaEstherPoesiaEuskeraPoesiaJacintPoesiaKtaPoesiaM

PoesiaMariPoesiaAntonioPoesiaCuadrosPoesiaAdelinaPoesiaIrenePoesiaLolaPoesiaRamon
CatalaFelissaCatalaMaiaA part d’altres voluntaris s’animen a llegir poemes d’altres autors i fins i tot de propis!PoesiaTots
Tot un èxit gràcies a la participació dels bisbalencs i bisbalenques!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari