Dimarts 7 de març: pla estratègic comarcal i pla territorial del Penedès

En el Ple ordinari del 19 de setembre de 2016 es va ratificar, amb els vots a favor de CiU i PSC i amb l’abstenció d’ERC, el decret d’alcaldia de 31/08/16 del conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un pla estratègic comarcal en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i d’ocupació, per tal de presentar-se a la convocatòria 2016 del departament de treball, afers socials i família de la Generalitat de Catalunya.

Pla estratègic1Avui assisteixo a l’acte d’inici de l’elaboració del pla estratègic de desenvolupament econòmic i ocupació del Baix Penedès.
Aquest acte el presideixen la presidenta del Consell Comarcal Eva Ma Serramià, la consellera comarcal d’ocupació Ma Jesús Sequera i el director d’aquest pla estratègic Jaume Amill. La convocatòria és a una sala de l’escola de música Pau Casals del Vendrell, per donar cabuda a alcaldes i alcaldesses, consellers i conselleres comarcals, empreses de la comarca i associacions d’empresaris.Pla estratègic2

Des del punt de vista organitzatiu, el Pla estratègic s’estructurarà en comissions de treball que fixaran els objectius per les diferents línies de treball així com les actuacions a desenvolupar i les seves prioritats.
Cada comissió tindrà assignades unes línies estratègiques a desenvolupar.
Les comissions seran: territori, formació i ocupació, empresa i indústria i turisme i comerç. Les reunions començaran a l’abril.

Donem suport a aquest Pla tots els ajuntaments de la comarca, entitats privades, el SOC i el Consell Comarcal. Ara a continuar treballant per aquest pla que es preveu acabar-lo aquest 2017, i així crear línies d’actuacions i tirar-les endavant.

Pla territorial2Després de la presentació anem al Consell Comarcal del Baix Penedès per la presentació de l’esborrany del Pla Territorial del Penedès. És una presentació del document de proposta preliminar del pla territorial.
Ens el presenta el tècnic que redacta aquest pla i el Sr. Armengol, subdirector general de planificació territorial i paisatge, del Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.Pla territorial1

Aquest pla territorial del Penedès serà el primer d’una nova manera de treballar els plans territorials parcials del país, incorporant espais agraris i urbanitzacions amb dèficits, entre d’altres.
Dins els representants de la comarca en el grup de treball, hi ha en Jaume Casañas que és regidor a l’Ajuntament de Cunit i geògraf de professió.
Ha estat una presentació global que cada municipi haurem de mirar i valorar per corregir errors i dir la opinió.
És molta feina però necessària!

Matí de feina comarcal!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari