Dijous gras 23 de febrer: comissió de seguiment d’Aqualia i arribada del Carnestoltes a casa

Dijous gras, que vol dir que estem a les portes de Carnaval!

Aquest matí hem fet la comissió de seguiment d’Aqualia amb  el cap de zona d’Aqualia, el secretari, la Maguy, el Pere i jo. Teníem varis punts a l’ordre del dia i un dels que hem estat més estona debatent és dels talls d’aigua.
Amb la llei de pobresa energètica no es pot tallar l’aigua a ningú a no ser que es demostri que passen per una situació econòmica de desafavoriment. Les famílies que passen per una mala situació i no poden fer front als rebuts d’aigua han de tenir tot el suport i recursos, en això hi estem tots d’acord.
Ara encara no està en vigor la tarifa social, però en el moment en què es pugui aplicar a qui ho sol·liciti i compleixi els requisits voldrà dir que aquella família pagarà uns 22€ cada dos mesos d’aigua i, per tant, serà més assumible.
El consum de les persones que són ocupes i tenen l’aigua enganxada la paguem entre tots i l’empresa sí que talla aquests subministraments perquè és frau. En el cas que siguin famílies en situacions desafavorides aviat podran gaudir d’un comptador solidari durant 6 mesos.
Però les famílies que no paguen rebuts d’aigua i que no estan en aquesta situació, que vol dir que no la volen pagar, és molt difícil que se’ls talli el subministrament d’aigua i això va en detriment de la resta de famílies que paguem el servei.
És complicat que les lleis contemplin tots els casos però els legisladors s’hi podrien haver esmerat més.
S’ha de donar suport a les famílies realment desafavorides però s’hauria de regular les famílies ocupes o no ocupes que no paguen aigua perquè no volen.

Un altre tema que hem tractat és la depuradora de l’Esplai que es va construir el 2009 amb el pla Zapatero. Aquesta depuradora la mantenim els bisbalencs i bisbalenques en comptes de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) perquè l’anterior equip de govern no va presentar en el seu moment els documents que li demanaven.
No entenc què pretenien fent-ho tot malament però és així! Portem quasi dos anys perquè l’ACA ens recepcioni aquesta depuradora i n’assumeixi els costos, però entre que hi ha documentació que no hem trobat, deficiències importants i altres sorpreses (no positives precisament), han fet endarrerir aquest procés per no haver fet les coses correctament quan tocava.
En aquest cas no descarto que s’hagin de demanar responsabilitats…

CarnestoltesAvui que és dijous gras és quan arriba el Carnestoltes i a casa, un any més, l’Aniol i el Magí ja el tenen a punt!
Demà a l’escola i el cap de setmana a la Bisbal gaudirem del Carnaval!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari