Dimecres 22 de febrer: rebut de l’aigua, tres tombs i Junta de govern al Consell Comarcal

Aquesta setmana arriba el rebut del consum d’aigua i varis veïns i veïnes em pregunten com és que no apliquem les noves tarifes.

Bisbal2És lògic que preguntin el perquè no s’apliquen les noves tarifes i quotes que rebaixen el rebut final. Aquesta rebaixa serà sempre que es tingui un consum habitual, ja que s’apuja en qui consumeix l’establert en els trams més alts de consum.
Aquestes noves tarifes i quotes es van aprovar en el Ple ordinari del 20 de desembre de 2016, però no n’hi ha prou en què s’aprovin per Ple per aplicar-les. Recordo que, tant a l’agost com ara, es van aprovar pels vots favorables de Pdecat i PSC, amb els vots en contra d’ERC. Vots en contra de la tarifa social, de la tarifa de fuites i de rebaixar en qui estalvia aigua i penalitzar a qui consumeix més.
Doncs bé, aquesta aprovació s’envia a la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya que és qui informa i, a partir d’aquí, ja s’apliquen.
De mitjana estan com a màxim tres mesos a informar des que els arriba i es va enviar el 21 de desembre. Això vol dir que entre març o començaments d’abril informaran i ja s’aplicaran les noves tarifes.

Tema dels 3 tombs: com molts sabeu, aquest any celebrem la Festa dels 3 tombs després de 8 anys. Avui ja s’han començat a imprimir els tríptics i comença el compte enrere. És una festa que comporta molta organització i de molts temes diferents, però val la pena! Aquí qui se n’ha cuidat de tot és la Judith, regidora de cultura i porta uns quants mesos preparant-ho.

ImatgeCCBPA la tarda he anat a la Junta de Govern del Consell Comarcal. Una junta de 18 punts d’on destaco el Pla Comarcal de cooperació de la Diputació i el Consell Comarcal del Baix Penedès per la millora dels camins. És un pla comarcal 2016/19 i aquest 2017 ens toca a l’Ajuntament de la Bisbal, amb tres ajuntaments més.Una bona notícia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

 1. Heribert Ventosa Guasch 23 de febrer de 2017 7:51 pm Respon

  Entre les bones noticies, destaco la del arranjament de camins.
  Son molts anys els que fa, que a la Bisbal no s’ha invertit un euro en els camins rurals, i no es que estiguin tots en bon estat, si no mes aviat tot el contrari.
  No soc partidari d’asfaltar terme, pero si de millorar sols, eixamplat de vies i trencalls d’aigua als que tenen pendents pronunciades.
  Espero que es faci un bon inventari de necesitats

  • Agnès Ferré 23 de febrer de 2017 9:33 pm Respon

   Totalment d’acord Heribert. Des de la regidoria de mediambient s’ha parlat amb senderistes i ADF de tot aquest tema.

   http://agnesferre.cat

Deixa un comentari