28 i 29 de gener: premi baròmetre pels Bous i Festa Major d’Hivern a la Societat

CastellsRevistaCap de setmana de festa!
El dissabte al vespre, convidada per l’alcalde de Valls Albert Batet, assisteixo a la XI Nit de Castells, compartint fila amb l’alcalde de l’Arboç Joan Sans, el regidor del Vendrell Josep Marrassé i la regidora de Vilafranca Meritxell Montserrat. Com podeu veure, fila d’importants places castelleres: Vilafranca, el Vendrell, l’Arboç i la Bisbal.

Castells1Érem unes 400 persones, per compartir una entrega de premis de la temporadaCastells2 2016,reconeixent a colles i persones amb dilatades trajectòries com la internacionalització del fet casteller i projectes que han destacat per la seva capacitat innovadora.
L’any passat ja hi vaig assistir però enguany ha estat més important per mi, ja que a la colla castellera els Bous de la Bisbal els han atorgat un dels premis Baròmetre Casteller pel fet de passat de colla de 6 a colla de 7. Moltes felicitats Bous!

Castells3cASTELLStOTS
Presidia l’acte el Conseller de Cultura Santi Vila, qui va entregar el premi a la trajectòria.
Nit emocionant pel reconeixement a la gran feina feta per totes les colles de castells de Catalunya, que són mereixedors de “força, equilibri, valor i seny”, valors que són presents al món casteller.
Just acabada l’entrega de premis, començava un sopar a peu dret però vaig marxar cap a la Bisbal, després de saludar l’alcalde de Valls i el Conseller de cultura.

MaravellaEren 2 quarts d’11 de la nit i a les 11 començava el concert de l’Orquestra Maravella a la Societat.
Un concert per gaudir que ja és una tradició en la Festa Major d’Hivern de la Societat.
Després del concert cap a casa, no ens vam quedar al ball perquè el diumenge ens havíem d’aixecar aviat per anar a tocar matinades.

MatinadesDiumenge a 2 quarts de 9 del matí l’Aniol i jo ja érem a la Societat per començar matinades a les 9 del matí. Abans tota la colla vam escombrar la sala i preparar les taules pels esmorzars de la trobada gegantera.
A les 9 del matí el grup de gralles de la Societat comença les matinades per tot el poble, com ja és tradicional.
Arribem a la Societat i esmorzem mentre esperem que arribin les altres 5 colles:Cercavila1 gegants d’Alcover, fal·lera gironina, gegants de Salt, gegants de Sitges i els gegants de Calafell.
Amb aquestes colles anem amb intercanvis, de manera que ara venen i els hi paguem l’esmorzar i quan celebren trobada o Festa Major hi anem nosaltres. El tornajornals que s’utilitza molt en el món de la cultura i les tradicions i que fa que siguem un país molt ric culturalment!

Fa un dia clar, assolellat i sense vent. Un dia ideal per una trobada de gegants!!
Cercavila3A les 12 del migdia comença la trobada de gegants. A la Societat la cercavila es fa amb els gegantons Jordi i Cristina, mentre que els gegants Sebastià i Margarida es queden a la plaça a esperar que tornem de la cercavila.Cercavila2
El Jordi i la Cristina són uns gegantons que es van construir fa uns 10 anys, són més lleugers i més petits que els grans, però a finals d’any passat van fer una “crescuda” i la roba se’ls va quedar petita! Avui estrenen alçada i vestits nous, són els amfitrions de la festa!Cercavila6

A l’acabar la cercavila, cada colla fa un ball, s’entreguen els records de la trobada i per acabar una ballada conjunta.
Amb tot això ja hem fet gana i anem a casa a menjar canalons i vedella de Festa Major.

Cercavila5
pallassaPerò no s’acaba aquí! A la tarda tornem a la Societat per participar de l’espectacle infantilpallassa1 de la pallassa bisbalenca Tona.
Riem, ballem i els més petits gaudeixen amb l’últim acte d’aquesta Festa Major d’hivern.

Què més es pot demanar en un cap de setmana?

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari