Dilluns 23 de gener: nou número de la revista municipal i local pels Bous

TorreAvui a l’Ajuntament ha arribat un nou número de la revista municipal Torre de Guaita, que durant aquesta setmana es repartirà per tot el municipi. Seguim editant la revista cada dos mesos i sempre amb totes les pàgines plenes, que és el reflex de la feina feta per part de l’equip de govern i de les entitats del municipi.
Tenim una secció quasi des que vam començar, dedicada a bisbalencs i bisbalenques que excel·leixen en alguna afició o que obtenen algun reconeixement. És bo que ho coneguem!

Aquesta tarda m’he reunit amb el Joan, el cap de colla de la colla castellera dels Bous, per un tema que arrosseguem de fa temps i que no trobem solució immediata: el local per assajar.
Tenim la gran sort de comptar amb la colla castellera que realitza una important tasca social, cultural, d’integració, de participació i de promoció del municipi.
L’entitat no disposa de local propi i sol·licita a l’Ajuntament un espai adient pels assajos, tenint en compte la peculiaritat que necessiten molta alçada, ara mateix entre 8 i 10 metres.

Des que es va crear la colla fins que va començar aquesta legislatura, assajaven al pavelló del poliesportiu municipal. Aquest pavelló, amb l’alçada necessària pels assajos, el vam anul·lar per qualsevol activitat pel fet d ‘incomplir la normativa actual de seguretat i accessibilitat.
No va ser fàcil fer aquest pas i no és fàcil que tothom ho entengui.
Al pavelló, l’anterior equip de govern feia festes de cap d’any, de carnaval i altres i deixava el pavelló als Bous, essent conscients com eren que no es complia la normativa i que, si hagués passat algun incident, la responsabilitat era íntegra de l’alcalde i l’equip de govern, això per mi no és ser generós sinó irresponsable.
Perquè mai passa res fins que passa i si és un desastre material sempre es pot arreglar, però quan hi poden prendre mal les persones ja és una altra cosa i s’han de prendre totes les mesures necessàries.

Ara els Bous assagen a la pista de tenis del poliesportiu municipal i, fins fa pocs mesos, també al gimnàs de l’escola nova. Però són colla de set i els assajos ja pugen més pisos i se’ls queda petit el gimnàs.
Tant jo com la regidora de cultura portem molts mesos mirant totes les possibilitats per oferir-los un espai municipal per assajar, però amb aquesta alçada no en tenim cap.
A finals de desembre vam entregar, a la junta de la colla,  la llista d’espais i condicionants disponibles:

1.- Centre Municipal de Cultura, l’espai davant l’auditori amb una alçada lliure de 5,71 metres.
– Per utilitzar-lo només cal sol·licitar dies i hores per poder programar totes les activitats des de l’Ajuntament.

2.- Gimnàs de l’escola Ull de Vent, amb una alçada lliure de 5,49 metres.
– L’utilitzaven.

3.- Torreó de l’escola Ull de Vent (edifici antic), amb una alçada de 7,54 metres.
– L’espai en planta que hi ha és de menys de sis metres de diàmetre.
– L’Ajuntament es compromet a fer-se càrrec de treure el sostre que hi ha entremig i de totes les despeses que comporti l’adequació.
– Per utilitzar-lo cal sol·licitar-ne l’ús a l’escola, ja que l’edifici està cedit a ensenyament i els usos els han d’autoritzar des de l’escola.

A part d’aquests espais, hem mirat el gimnàs de l’institut, l’edifici de l’ajuntament, nau industrial, … i no complien alçada, seguretat o normativa.

El torreó de l’escola actualment és la sala on hi ha la fotocopiadora i on, a dalt, es canvien els alumnes per gimnàstica. Des del claustre de professors ens diuen que necessiten aquests espais i que no poden autoritzar-ne l’ús. I estic convençuda que tothom respectarà el que decideixi l’escola.
Comptàvem que el proper curs els alumnes de 3r a 6è podrien baixar tots a l’escola de baix, fet que facilitaria la feina als mestres. Si fos així, l’escola de dalt passaria a ser d’ús municipal i, per tant, la decisió seria municipal.

No s’ha acabat perquè seguim buscant alternatives per trobar un espai més adequat pels assajos.  Tot i que aquests mesos hem buscat espais municipals amb l’alçada necessària i també espais privats on hi poguessin assajar, avui queda un regust amarg de no poder donar solució a un problema d’una entitat bisbalenca com és els Bous.
No ens rendim i seguirem treballant-hi!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari