Divendres 16 de desembre: acompanyant la Presidenta del Parlament, 25è aniversari URV, reobertura PIJ, xerrada del General Romagosa i sopar de Nadal

Comencem el divendres a quarts de 6 del matí anant cap a Barcelona, la Judith, el Jordi Marlès alcalde de Llorenç i jo.

Forcadell1Després d’esmorzar, a 1 quart de nou del matí ja érem davant el Parlament amb la resta d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, consellers i conselleres, esperant que arribés la Presidenta del Parlament Carme Forcadell, per acompanyar-la a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La citen a declarar per “permetre” que dins el Parlament es debati organitzar un referèndum i es parli i debati sobre un país propi.Forcadell2
Sembla que la llibertat d’expressió i la democràcia ben entesa, són dos conceptes que no entren en els polítics que governen l’estat espanyol i per aquest motiu hem anat a Barcelona.
Com el 15 d’octubre de 2015 acompanyant al President Mas a declarar, ha estat un moment molt emocionant quan hem travessat el Parc de la Ciutadella i entrem al Passeig Lluís Companys, amb les vares d’alcaldia alçades i sentint tota la gent que ha vingut com aplaudeixen, canten i donen missatges de suport. És una manifestació pacífica, alegre fins i tot.
Abans que sortís la Presidenta de declarar, he marxat cap a Tarragona.

URV1Al migdia al Teatre de Tarragona, es commemora el 25è aniversari de la creació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Quan la Presidenta delURV2 Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Ma Serramià, em va demanar si podia anar a aquest acte en representació del Consell Comarcal, em va fer molta il·lusió perquè jo vaig començar a estudiar a la Universitat de Barcelona, a la facultat d’Empresarials de Reus, el setembre de 1991 i al cap de pocs mesos es va convertir en la URV. Per tant, vaig formar part dels inicis d’aquesta nova universitat de les comarques meridionals de Catalunya.
Un acte institucional amb la presència del rector de la URV el Sr Josep A Ferré Vidal, la consellera Neus Munté i altres autoritats, acompanyats de la coral universitària de la URV.

JovesDe Tarragona a La Bisbal, a signar documents de l’Ajuntament i després a les 5 de la tarda cap al CMC, ja que reobrim el Punt d’Informació Juvenil (PIJ). Fa deu anys que es va inaugurar el PIJ amb la Lali com a bibliotecària i tècnica de joventut, en aquells anys jo portava la regidoria de joventut i l’alcaldia. Vam fer una forta aposta per polítiques de joventut, fent moltes activitats i donant suport a les entitats juvenils del moment, sobretot els Arrauxats.
Després, amb el govern d’ERC es van acabar les polítiques de joventut, es van donar de baixa de Jove Baix Penedès i, per tant, es van oblidar del PIJ.
Ara, amb la Leo al capdavant de la regidoria de joventut i l’Arantzazu de tècnica de joventut, tornem a reactivar aquest PIJ que és el primer pas per engegar polítiques de joventut.
En aquesta reobertura ens acompanya el Conseller de Joventut Jacob Balaguer i també els membres de Jove Baix Penedès amb l’Hermini al capdavant.
És una tarda de pluja i fa que no vinguin molts joves però tot i així aconseguim que hi hagi prou gent perquè es puguin fer totes les activitats i sigui tot un èxit!
Acabem amb un “maniquin challenge” a la sala de dalt del CMC i un berenar.

Romagosa1Just acabem aquesta reobertura que baixem a l’auditori del CMC per la xerrada sobre el General Romagosa i l’època en què va viure. Una gran lliçó magistral d’història a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat i l’historiador local Jordi Ferran.Romagosa2
Aquesta xerrada ve arrel d’una carta escrita del General Romagosa que la Sra. Carme Piques ha cedit a l’Ajuntament.
Romagosa3Auditori amb molta gent per escoltar i aprendre fent un repàs a l’època del General Romagosa.

I el divendres encara no s’acaba aquí perquè al vespre fem el sopar de Nadal de l’Ajuntament. Un total de 34 personesSopar entre treballadors i regidors compartint un bon sopar i bona companyia. Un sopar que paguem cadascú!
Després la majoria es queden prenent una copa però uns quants marxem cap a casa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari