Dijous 15 de desembre: fi de curs de català, Junta de Govern, lectura de manifest i executiva de Federació Penedès

El mes d’octubre començava el curs de català bàsic a través del CNL (Consorci de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya) organitzat per l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, per persones que entenen el català però que no el parlen.

CatalàEs van matricular 14 persones i n’han acabat 12, tot un èxit! El curs s’ha fet al CMC i avui era l’última dia.català1
La professora que els ha sabut motivar i ensenyar-los el català ha estat la Montse Espar, que és del CNL i està al Consell Comarcal. El grup d’alumnes està format per bisbalencs i bisbalenques de diferents nacionalitats de naixement (marroquina, russa, sud-americana, espanyola i romanesa) i això ha augmentat la riquesa del grup.
Avui és l’últim dia del curs, i hem visitat el molí d’oli de la cooperativa que la majoria d’alumnes desconeixien.
En Josep Cañellas ha estat magnífic explicant tot el procés des que arriba el tractor amb les olives fins que tenim la garrafa d’oli. Agrair al Josep Cañellas i a la Cooperativa la predisposició a fer aquesta visita!

Després a l’Ajuntament celebràvem Junta de Govern Local d’on destaco el punt aprovat de la convocatòria de les subvencions de menjador escolar.
Hem aprovat la convocatòria i ara enviem a publicar al BOP, per tant, a finals d’anys començarà el termini per sol·licitar-la i fins a mitjans de gener, ja que són vint dies hàbils des que surt publicat al BOP.
Com que ara venen vacances escolars, la regidoria d’ensenyament avisarà amb una nota a les famílies el dia 9 de gener, que és el primer dia d’escola després de vacances.

Manifest1A les 8 del vespre ens hem concentrat unes 45 persones davant l’Ajuntament per llegir el manifest de suport a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
Aquí teniu un fragment: “Sortim de nou al carrer per a expressar la nostra ferma voluntat i l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten.
Actuem amb el convenciment de la validesa del principi recollit a la Declaració deManifest2 sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, aprovat pel Parlament el 23 de gener del 2013, quan proclama que “el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i sobirà.
Denunciem la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per a resoldre democràticament un problema polític. La judicialització de la política ha empobrit i malmès irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic.
Manifest3Expressem el nostre suport a tots els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat, en més de 400 expedients judicials, per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir.
…Els qui no han guanyat a les urnes el suport de la majoria no poden imposar el silenci a les nostres institucions amb amenaces d’inhabilitació contra els càrrecs electes i institucionals. Les pressions per a limitar l’acció dels nostres representants són també l’intent de silenciar tot un poble. Per això considerem que si la presidenta Forcadell acaba sent jutjada, amb ella s’estarà jutjant tot un poble.”

Després del manifest he anat a Vilafranca a la reunió de l’executiva de la Federació Penedès de PDECAT, l’última reunió de l’any.
Hem fet feina però en queda molta a fer i més en una federació nova com la nostra.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari