Dilluns 5 de desembre: TV3, urbanisme i tarda de cinema

Dilluns al matí tinc una reunió a urbanisme a Tarragona, per un tema important que fa temps que estem gestionant des de l’equip de govern.

Ajuntament2Just quan sortia de l’ajuntament em trobo una periodista i un càmera de TV3 que em pregunten si em poden entrevistar pel TN Comarques. Primer em quedo sorpresa perquè no sé de quin tema es pot tractar, però quan ho expliquen ja ho entenc.
Em diuen que uns veïns els han avisat que paguen molt més d’aigua que abans perquè no estan empadronats i volen saber la meva opinió.
No sé qui són aquests veïns (o regidors…) però els hi dic que no és cert, que ara mateix paguem els mateixos preus que van aprovar l’anterior equip de govern el 2013, que va suposar un increment de més del 50%.
Aquest mes d’agost vam fer un primer pas aprovant unes tarifes d’aigua més altes de manera que paga més qui consumeix més i unes quotes fixes més baixes, que és el que ens feia pujar el rebut d’aigua, d’aquesta manera els rebuts d’aigua quedaven més baixos menys pels consums alts que pagaven més. A part, que tornàvem a incorporar la tarifa social que l’anterior equip de govern va eliminar. És cert que en aquesta aprovació es diferenciava entre empadronats i no empadronats només per les quotes fixes, tot i que en el primer tram de consum (fins a 18m3) que és el més habitual, els no empadronats pagaven també el mateix que ara de rebut d’aigua.
Aquesta aprovació es va enviar a la comissió de preus de la Generalitat que és qui ho aprova definitivament, però no ho han aprovat definitivament ni s’aplica perquè aquests mesos d’agost fins ara hem seguit amb les negociacions amb Aqualia, aconseguint un segon pas que millora l’anterior. Per tant, no és veritat que ara ja s’apliquin aquestes tarifes d’agost.
Només avanço que en el proper ple ordinari del 19 de desembre, s’aprovarà un segon pas perquè l’any que ve paguem menys rebut d’aigua tant els empadronats com els empadronats.
Quan surti pel TN comarques veurem com surt la notícia.

Vaig cap a urbanisme i arribo una mica tard! La reunió és molt profitosa i un pas definitiu en aconseguir en el que portem temps treballant-hi, tant des de la regidoria d’ensenyament com des d’alcaldia. Aviat ho podrem explicar en detall però avanço que és aconseguir un aparcament pels busos de l’institut per descongestionar l’accés, millorar-ne la circulació i la seguretat.

CineA la tarda amb els nens al cine, a veure “Animales fantásticos y donde encontrarlos” de J.K. Rowling, l’autora de la saga de Harry Potter. ÉS una pel·lícula d’aventures amb uns efectes especials espectaculars que fan gaudir d’una bona estona!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari