Dijous 3 de novembre: Junta Govern, Intermon, Governació i Federació Penedès

Aquest dijous tenim Junta de Govern Local amb varis punts a l’ordre del dia, on destaco l’aprovació definitiva dels Estatuts de la Junta de Conservació del Polígon Industrial Les Planes Baixes.

Quan es va recepcionar el polígon a finals de juliol, es van aprovar incialment els estatuts d’aquesta junta de conservació. Com que aquest polígon va ser creat per iniciativa privada amb un promotor, una vegada recepcionat, el promotor està obligat a conservar els carrers, fanals, … durant 5 anys i això es materialitza amb una Junta de Conservació.
Aquesta Junta està composada pel promotor, els propietaris de les parcel·les del polígon i un representant de l’Ajuntament, que en aquest cas sóc jo com a regidora d’urbanisme.
Aquesta junta té uns estatuts que són els que avui hem aprovat definitivament després que no es publiquessin al·legacions.
Ara falta crear la Junta davant notari i registrar-la al registre d’entitats urbanístiques col·laboradores i llavors ja començaran a comptar els 5 anys.

IntermonDesprés de la Junta ha vingut el Josep Ma Solé de ca la Rosalia i la Núria, la seva dona, tots dos voluntaris d’Intermon-Oxfam, per fer-nos una foto dins la campanya en contra dels paradisos fiscals. En el Ple de 20 de juny  vam aprovar la moció en defensa de l’ètica en les contractacions públiques, moció enviada per aquesta ONG.

Es fan fotografies com aquesta amb els alcaldes/esses dels municipis que aproven la moció. Una manera de publicitar-ho i animar a més municipis a signar-ho.

GovernacióAquesta tarda tenia reunió amb alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i el Tarragonès a Tarragona, convocats pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge amb la presència de la Sra. Montserrat Mundi, directora general d’Administració Local i el Sr. Baptista Capell, director dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Tarragona. També els acompanyaven a la taula la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Ma Serramià, i el President del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Roda de Berà, PereVirgili.
Som davant d’una nova realitat social en què els ciutadans demanen administracions modernes, obertes, eficients, intel·ligents i sostenibles. I per donar resposta a aquesta demanda, ens han presentat una eina de participació per alcaldes i electes, d’obrir un debat sobre com ha de ser el món local, amb l’objecte d’elaborar les bases del que serà la memòria preliminar de les lleis que han de regir el futur dels governs locals de Catalunya.
Un repte important i encoratjador!

Després he anat a la reunió de l’executiva de Federació Penedès de PDECAT a Vilafranca. Pel camí de Tarragona a Vilafranca escoltava els noms dels nous ministres del govern de l’estat del PP. M’ha sorprès que la nova Ministra de Sanitat Serveis Socials i Igualtat fos la Dolors Montserrat Montserrat. Érem companyes de classe de BUP a l’escola Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia i, encara que siguem d’idees molt diferents i partits molt diferents, la felicito i li desitjo molta sort en aquesta nova etapa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari