Dimecres 26 d’octubre: matí a l’Ajuntament i a la Generalitat, tarda al Consell Comarcal

Dimecres al matí abans de les 09:00h a l’Ajuntament per signar i aclarir temes per poder marxar a quarts de 10 del matí a buscar el tren per anar a Barcelona.

RodaliesRullEl MH President de la Generalitat Carles Puigdemont, convidava els alcaldes/esses a participar avui al Palau de la Generalitat, en un acte per reclamar el traspàs íntegre del servei de Rodalies al Govern de la Generalitat. RodaliesLampara
Més de 200 alcaldes/esses ens hem aplegat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat,on han intervingut el president de la Generalitat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el vicepresident de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), Josep Caparrós i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor.
RodaliesPuigdemontA la Bisbal no tenim estació de tren però cada dia molts bisbalencs i bisbalenques van a les estacions de tren de Calafell, Arboç, Vendrell o Sant Vicenç de Calders per agafar el tren per anar a treballar o estudiar. A part dels bisbalencs que esporàdicament agafen el tren per anar al metge, a fer gestions o simplement a passar el dia en una altra ciutat.
El vicepresident de l’ACM és també alcalde de la Ràpita i ha reclamat la solució al drama de les línies fora Barcelona.
El president Puigdemont, en la seva intervenció, ha advertit que “no serem més pacients ni comprensius amb els incompliments” del Govern espanyol i d’Adif en relació amb les inversions a la xarxa ferroviària de Rodalies i Regionals de Catalunya, perquè amb la deixadesa de l’Estat “els nostres municipis i les nostres empreses perden competitivitat i oportunitats”. “A cada incompliment li correspondrà una resposta; algunes judicials, altres polítiques i altres potser de ciutadanes”, perquè “no podem continuar així”.

RodaliesEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que aquest divendres 28 d’octubre el Govern presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) davant l’Audiència Nacional perquè “se l’insti a invertir d’una vegada per totes, perquè la Generalitat és titular d’un servei impossible”. Això és degut a què Adif no ha atès el requeriment previ que l’Executiu va presentar al juliol instant-lo a realitzar les actuacions necessàries per garantir un servei en condicions.
Les dades parlen per sí soles:
– del pla de Rodalies 2008-2015 s’ha executat només un 10% dels 4.000 milions d’euros pactats)
– el 2015 només es va executar un 26% dels pressupostos i de gener a juny d’enguany només s’ha executat el 9% del pressupost de tot el 2016
– només estan en servei un 4,1% de les actuacions previstes al Pla d’inversions que es va pactar l’any 2013
– entre 2012 i 2016 hi ha hagut 1.597 incidències vinculades al mal estat de la infraestructura, en què s’han vist implicats 45.392 trens i més de 5,6 milions d’usuaris
– la puntualitat ha passat del 94 al 86% a Rodalies i del 58 al 47% al servei de Regionals (als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és del 99%)

Després dels parlaments ens hem una fotografia fora del Saló. De la comarca hem coincidit amb la Montse Carreras, alcaldessa de Cunit; el Jordi Marlès, alcalde de Llorenç; en Quim Nin, alcalde d’Albinyana i amb la Presidenta del Consell Comarcal Eva Ma Serramià.
Avui ha estat un acte simbòlic però molt important perquè ha quedat palesa la unió de tot el territori per un problema comú i la lluita que es fa per aconseguir solucions.

Aquesta tarda al Consell Comarcal: primer Consell d’Alcaldes a les 7 de la tarda i després Junta de Govern a dos quarts de 9 del vespre.
El Consell d’Alcaldes era extraordinari amb un únic tema: pla d’infraestructures al territori. Han vingut els representants de la comarca a la comissió del Pla Territorial (tècnica de l’Arboç i el geògraf i regidor de Cunit Jaume Casañas) a explicar-nos com es troba aquest Pla, demanant opinió de possibles actuacions a presentar i, en definitiva, exposar i escoltar tot allò que té a veure amb vials i xarxa ferroviària de la nostra comarca.
Un tema molt interessant i intens on avui és el primer dia i ens queda molt per fer!
Després la Junta de Govern tenia varis temes i al final hem aprofitat per explicar punts i projectes iniciats o en camí per la comarca.

Dia intens amb el territori i la mobilitat com a denominador comú!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari