Dimecres 19 d’octubre: reunió amb Humana, gran èxit del Concurs d’Idees, canvi de conselleria i reunió al Consell Comarcal sobre Transport Adaptat

Un dimecres complert i amb un fet que fins ara és excepcional: procés participatiu.

concursIdeesEn aquest bloc he parlat molt d’aquest concurs d’idees perquè crec molt en aquests processos i era un repte fer-ne un a la Bisbal on no s’havia fet mai.BarPoli
No em preocupava el resultat perquè les dues opcions eren vàlides però em feia por que hi hagués poca participació i que això invalidés la legitimitat de tirar endavant la proposta.
Però ha votat el 17,8% que són 503 persones i això és elevat per ser una consulta!
Ha guanyat la opció A i aquesta és la que tirarem endavant. Felicitats a tots els bisbalencs i bisbalenques que hi heu participat, vosaltres sou els guanyadors d’aquest procés!

L’únic que no m’ha agradat d’avui és aquesta mena de manipulació i intent de manipulació per vàries persones per una de les opcions com si fos pròpia i única i no és així! Tots tenim preferència per una o altra i per això es fa la consulta, per triar el que diu la majoria respectant sempre tothom i totes les opcions, però em sap greu veure que molta gent (alguns regidors/es inclosos) no està preparada pels processos participatius.
Per totes aquestes persones hi ha d’haver un aprenentatge del què és la participació i els processos participatius perquè estiguin preparats. Això és un gran repte!!

Aquest matí la Maguy i jo ens hem reunit amb un representant de la Fundación Humana. És la fundació que posa els contenidors de recollida de roba que tenim a la Bisbal.
La reunió era per repassar el conveni amb l’Ajuntament, un conveni signat el 2011 i que no s’havia renovat i també de parlar d’accions que pugui fer la fundació a la Bisbal per donar a conèixer què fan amb la roba que recullen, on actuen, …
És important conèixer el funcionament d’aquesta fundació perquè tots coneguem què passa des del moment que deixem la bossa de roba al contenidor d’Humana.

ImatgeCCBPHe rebut el decret de la presidenta del Consell Comarcal, Eva Ma Serramià, on m’anomena Consellera Delegada  de l’Àrea de suport a la gestió municipal. Fins ara portava la Conselleria de Cultura que ara es delega a la Isabel Obradó, de Masllorenç. A seguir treballant que de feina n’hi ha molta!

A les 7 de la tarda tenia reunió al Consell Comarcal amb els alcaldes i regidors de Benestar Social, pel transport adaptat a la comarca. Per aquest motiu no era al recompte del concurs d’idees!
És el transport de les persones que van al Ventall o al Garbí que està subvencionat per la Generalitat, per la Diputació, una part els Ajuntaments i una petita part els usuaris. Com que ja s’està treballant en el pressupost de 2017, aquesta reunió era per començar a mirar opcions de cara al pressupost.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari