Divendres 14 d’octubre: reunió amb Base i inauguració Fira del Vendrell

Aquest matí de divendres el Pere, la Maguy, el secretari i jo, hem tingut una reunió molt interessant amb el Sr. Llorca director de BASE de la Diputació de Tarragona.
Ens ha explicat com ha anat la recaptació del 2015 i aquest 2016 d’impostos i taxes, quina part impagada i quants fraccionaments aprovats per facilitar el pagament als ciutadans.

Hem comentat les quotes d’urbanització de la Miralba, amb un percentatge bastant elevat d’impagats de promotors i alguns veïns. Els últims 3 anys ja es van subhastar parcel·les que s’ha adjudicat l’Ajuntament per impagament i això va ser en l’anterior legislatura encara que l’anterior equip de govern sempre ho negués.
Primer es donen totes les facilitats per assumir aquests imports però la llei és molt clara i té un procés molt concret en qui no paga. Torno a dir que la major part de parcel·les embargades corresponen a promotors que no han edificat.
També hem parlat de la regularització cadastral impulsada pel govern central des de fa uns anys i que a la Bisbal ens ha tocat aquest 2016.
Aquesta revisió ve del cadastre i una empresa passa comprovant si el que consta al cadastre és el que hi ha realment construït. Si es comprova que ara hi ha un pis més, o un cobert o piscina, … que al cadastre no consta, es regularitza el valor pels propers anys i envien carta per pagar els últims 4 anys, com a màxim, de la part construïda i no declarada.
En dos o tres anys aquesta revisió ha d’estat feta a tot arreu.

FiraAquesta tarda, vigília  de Santa Teresa, he anat a la inauguració de la Fira del Vendrell, amb altres alcaldes i alcaldesses de la comarca. En aquesta Fira el convidat era l’alcalde de Tarragona Josep F Ballesteros pel tema dels Jocs del Mediterrani del 2017.
Després de la inauguració hem fet un tomb per la Fira, per la Rambla i pel Puig on hi ha els vehicles, després cap al carrer dels Cafès i cap a la Plaça Nova.
ÉS tradició anar a veure la Fira del Vendrell on sempre t’acabes trobant gent que fa temps que no veus!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari