Dimecres 12 d’octubre: retrobament amb el Sr. Tomás

Avui 12 d’octubre és el Mare de Déu del Pilar, patrona de la Guardia Civil.
Aquest cos de seguretat cada any celebra una missa i després un aperitiu a la seva caserna del Vendrell, i conviden a alcaldes i alcaldesses de la comarca.

De La Bisbal hi hem anat la Maguy, la Judith i jo.
PilarPrimer la missa solemne  a l’església del Vendrell, i després hem pogut parlar amb el sargent i demés membres de la Guardia Civil.
A l’església he vist el Sr. Tomás que és qui va estar al capdavant de la caserna del Vendrell fa 11 anys,Tomas abans del desplegament dels Mossos d’Esquadra pel Baix Penedès. L’he anat a saludar i a presentar-me, pensant que no em reconeixeria de quan vaig ser alcaldessa del 2005 al 2007.
La sorpresa ha estat que sí que se’n recordava i per un fet que va ser lamentable i difícil d’oblidar.
En altres entrades al bloc he comentat els fets que van succeir a la Bisbal fa 11 anys i que van durar vuit caps de setmana, de finals de maig fins a finals de juliol.
Varis veïns de la Bisbal encapçalats per ERC de la Bisbal, venien divendres i dissabtes a fer casserolades (ara en diuen ·escrache” o escarni en català) davant casa meva i davant la cas del Joan Poch. Alguna vegada també havien anat a casa de la Cristina Gil i d’en Josep Ma Cuadros.
Jo estava embarassada de vuit mesos i el Joan Poch malalt terminal de càncer, però això no impedia que ni el Sr Rivas, ni la Sra Pilar, ni la Sra Monika, vinguessin amb veïns a picar i cridar.
El motiu? segurament molts ni ho sabien però oficialment era perquè iniciàvem el projecte d’urbanitzar la Miralba i deien que els veïns no volien pagar, que ho pagués l’Ajuntament. Un altre motiu era que demanaven uns quants focus de llum a la Masieta, penjats als pals de Fecsa, per il·luminar els carrers. Teníem un informe de l’enginyer municipal declarant la il·legalitat de posar-ho.
És curiós com després governa ERC i fan pagar, com és lògic, als veïns i no protesten, i no posen els focus a la Masieta i tampoc protesten. Ves si aquests no eren els motius??

Fos el que fos, els manifestants havien de demanar permís o informar de les seves accions a la Guardia Civil. En aquells moments el Sr. Tomás era qui em trucava per informar-me que venien els manifestants i que tenien permís. Sempre que trucava es preocupava per si tot estava bé i, sense dir-ho obertament, manifestava el seu malestar en aquestes accions continuades davant la casa d’una embarassada i d’un malalt terminal de càncer.
És un fet passat i ja està, però és d’aquelles coses que no es poden ni s’han d’oblidar.
Per acabar aquest tema recordo que, a nivell de comarca, vaig rebre moltes mostres de suport dels alcaldes de la comarca en contra d’aquest escarni, fins i tot van signar un document denunciant aquelles manifestacions. Van signar tots els alcaldes de la comarca menys un.. el d’ERC. A partir d’aquí que cadascú tregui les seves conclusions.

Doncs avui m’ha fet molta il·lusió tornar a parlar, després d’11 anys, amb el Sr Tomás. Ara ja està jubilat i avui ha vingut per celebrar la seva patrona i parlar amb els que eren companys de la caserna.

A la tarda hem anat al cine, com tota la comarca!! No havia vist mai tanta cua per comprar entrades ni per entrar al cine! Suposo que el temps acompanyava a anar-hi. Tota la família hem gaudit de la nova pel·lícula del Tim Burton, “El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares”.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari