1 i 2 d’octubre: nou comerç, eleccions PDC, sopar de Fira a la Societat i diumenge de Fira

Gran cap de setmana: s’obre un nou comerç a la Bisbal, votacions a les executives comarcals i de federació Penedès al PDC (Partit Demòcrata Català), sopar de Fira a la Societat i diumenge de Fira.

BotigaComencem per l’obertura d’un nou comerç: la Sílvia ha obert una botiga a l’avinguda Colom, just als semàfors. Hi trobem llaminadures, entrepans, begudes, pa, … ideal per esmorzar, berenar i per tot el jovent que puja i baixa a l’institut. També hi trobem plantes i flors!
La botiga la porten la Sílvia i la seva filla i estic convençuda que els anirà molt bé!

VotarA mig matí cap al Vendrell a votar! Del PDC votàvem l’executiva comarcal, amb nomésEscrutini una candidatura presidida per l’arbocenca Olga Navarro amb la Judith de vocal; la Candidatura de l’executiva del Penedès, única llista presidida pel cunitenc Jaume Casañas on en formo part, i la votació a defensor de l’associat amb dues candidates.
Es votava divendres tarda, dissabte al matí i també es podia votar electrònicament. Jo hi vaig anar al matí per tornar-hi al migdia pel recompte de vots. A mitja tarda del dissabte ja teníem els resultats definitius:
l’executiva comarcal encapçalada per l’Olga va guanyar per un 87,38% dels vots i l’executiva Penedès per un 94,18%. Ara toca seguir treballant!!

SoparFiraAl vespre anem al tradicional sopar de la Fira a la Societat, un sopar amb prop de 100 persones. El sopar el va preparar la Ma Carmen Burgos i això vol dir que era boníssim! I les postres del forn de la plaça Aresmar. Després de sopar el Duet Alma va amenitzar un animat ball!

Diumenge, com cada primer diumenge d’octubre, és la Fira!
FiraDonesFira amb la trobada de puntaires que s’ha hagut de suspendre per la pluja. Ha estat unaFiraParadaADF llàstima perquè havien arribat la majoria de puntaires a la plaça, més de 100, però la pluja les ha fet marxar. Agraeixo igualment a les puntaires de la Bisbal per la gran organització i segur que l’any que ve tindrem una Fira amb una gran trobada de puntaires!
FiraSenderistesCoralDe parades n’hi havia una trentena entre entitats bisbalenques i parades de productesFiraSocietat que, com que venen amb toldos, han aguantat tot el dia. D’entitats: Associació de Dones la Roca Foradada, ADF Clot de Bou, Senderistes Bisbalencs, Coral Antistiana, la Societat, Associació de Gent Gran,ciclistes ECM i els Esventats.

FiraParadaAssocGentGranFiraParadaCiclistesFiraParadaEsventats

De comerços i artesans bisbalencs: l’Àngels, la Cooperativa, la Irene de Cal Bassó, l’Ull de Llebre, la Ma Àngela, Vila Gourmet, el Bar la Riba, la Ruth amb Marykay, Tris Tras,

FiraParadaAngelsFiraParadaCoopFiraParadaIreneFiraParadaUllLlebreFiraParadaMaAngelaFiraParadaMorañoFiraParadaPepe

FiraParadaRuthFiraParadaTrisTrasFiraParadaXivi

La plaça de l’església feia goig de gent i de parades, un gran ambient!
FiraAlimentsD’estands també hi havia la recollida d’aliments pel Banc d’Aliments Municipals, organitzatFiraParadaMenjarGats per la regidoria de benestar social, i un estand de recollida de menjar de gats, organitzat per la regidora de medi ambient, com a punt de partida d’inici de la campanya de control de colònies de gats.
FiraTombola2

També hi havia la ja tradicional tómbola parroquial, que ha tingut molt d’èxit i que destina els diners recollits a arreglar l’església.FiraTombola1

FiraTaverna1Aquest any teníem una novetat que ha tingut un gran èxit: la taverna d’en Pascual. Una taverna que n’hem sentit a parlar tota la vida però que només la recorden els de més de 60 anys.FiraTaverna2
Agraeixo a les dues famílies propietàries i en especial a la Rosa per la seva generositat en obrir la taverna als bisbalencs i bisbalenques.FiraTaverna3
Ha ajudat a l’ambientació que el Kta i el Jordi anessin vestits de l’època i que fora la taverna l’Associació dels 3 Tombs de la Bisbal ens hagin deixat dos carros i ornaments de cavalls, del Rafel Vidal.Fira3Tombs1

Fira3tombs2

FiraPlanetariumA tot això hi afegim el planetàrium de la tarda i l’exhibició de bicicletes.
A quarts de 5 de la tarda ja s’ha instal·lat el planetàrium a la plaça de l’església, on més de 200 persones (nens i adults) hem gaudit d’una magnífica explicació i imatges d’estrelles, planetes, …

FiraCiclistesEls ciclistes ECM ens han ofert també una sessió de bicicletes amb dos bisbalencs: elFiraCiclistes1 Robert i el Joan Marc.

Un gran dia on les entitats i comerços bisbalencs han sortit al carrer i on tots hem pogut gaudir d’una Fira esplèndida.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari