Dimarts 27 de setembre: inici del curs B1 de català, treballs forestals, nova Torre de Guaita i acte inici curs escolar

Avui fa just un any del 27S, però sembla que faci més temps! segurament perquè han passat moltes coses en aquest any: dues eleccions generals, Carles Puigdemont investit President de la Generalitat, nou partit PDC, … unes eleccions molt especials que van iniciar un camí que ja no té marxa enrera.

catalàTornem al 27S del 2016 i comencem amb l’inici de curs de català B1 del Consorci de Normalització Lingüística. Des del juny passat que estem treballant en poder oferir aquest curs, ja que no es feia cap curs del Consorci a la Bisbal des del 2005 o 2006. Aquest curs va adreçat a persones que l’entenen però que no el parlen o no el parlen amb seguretat i no l’escriuen.
La setmana passada teníem només 9 inscrits, però entre divendres passat, ahir i avui ja hem arribat als 13, tot un èxit!
Abans de començar m’he dirigit als alumnes felicitant-los per apuntar-se a aquest curs i desitjant-los que en gaudeixin. Compten amb la Montse Espar de professora, una gran professional! Aquest curs és de 40 hores i és els dimarts i dijous al matí fins a mitjans de desembre.
Segur que serà tot un èxit!

Acabada la presentació vaig a l’Ajuntament on amb la Leo, regidora de medi ambient, ens hem reunit amb una tècnica del Departament d’agricultura pels treballs forestals que s’han realitzat des de la Generalitat al nostre terme, concretament prop de la Masia de la Costa, al costat del Papagai. Aquest treball és de molta importància per la prevenció d’incendis i ens han informat que properament faran altres actuacions.
Des de l’Ajuntament anem treballant per la prevenció d’incendis amb el pla Infocat a punt d’aprovació, el plànol de delimitació en marxa, partida al pressupost per treballs forestals municipals, … però sense els recursos de la Generalitat i el treball de la regidoria no seria possible.
TorreGuaita
Al migdia ha arribat el nou número de la revista municipal Torre de Guaita, corresponent als mesos d’agost i setembre i amb l’agenda d’octubre i novembre.
És una bona eina per informar de tot el que és d’interès municipal. Totes les notícies són importants però en destaco la inauguració del polígon industrial Les Planes Baixes, la denúncia a l’Oficina Antifrau a l’anterior equip de govern, el nou servei Bon Dia, el nou servei de menjador escolar amb cuina pròpia i un recull de fotografies de Festa Major i de les festes de les urbanitzacions.

EscolaIniciAquesta tarda he assistit, com l’any passat, a l’acte d’inici de curs escolar 2016/17 a l’escola de música Pau Casals.
Acte organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics, amb el Joan Jané al capdavant. Primer el regidor d’ensenyament del Vendrell Kenneth Martínez ens ha donat la benvinguda i ha donat la paraula a la Directora d’ensenyament a Tarragona Sílvia Rodes que és qui ha fet el parlament d’inici de curs.EscolaMates
Tot seguit el Sr. Lluís Segarra, matemàtic de la UAB, ens ha ofert una gran conferència sobre la història de les matemàtiques al llarg dels segles i de com les hem après al llarg del temps. Ha estat molt interessant!
IESDesprés tres alumnes de l’escola de música Pau Casals ens han interpretat tres peces musicals i finalment, s’han entregat premis de reconeixement als millors alumnes de 4rt d’ESO del curs 2015/16. He tingut l’honor d’entregar el premi al millor estudiant de l’IES Coster la Torre en Jordi Miró. És de les Peces però amb molts lligams a la Bisbal entre família i amics.
M’ha fet especial il·lusió perquè és el nebot d’un gran amic, en Juli López.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari