Dijous 15 de setembre: Junta de govern, inauguració polígon Les Planes Baixes, convocatòria de Ple ordinari i assemblea de PDC

Un dia complert d’aquells que et fan sentir orgullosa de ser bisbalenca, alcaldessa i associada del Partit Demòcrata Català!

Avui hem fet la Junta de Govern més aviat per la visita del Conseller i la inauguració del polígon industrial. Una junta amb varis punts d’obres menors i d’aprovació i pagament de factures.

A 2 quarts de 12 del migdia l’equip de govern érem davant l’ajuntament per rebre l’Honorable Sr. Jordi Baiget, Conseller d’empresa i coneixement, mentre parlàvem amb l’inspector Migó del cos de Mossos d’Esquadra, el Delegat del govern a Tarragona el Sr Òscar Peris i la Directora dels serveis territorials d’empresa i coneixement a Tarragona Carme Mansilla.
Ha arribat el Conseller i hem pujat al despatx d’alcaldia on ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament de la Bisbal. Després li he fet entrega d’un lot de vi i oli de la cooperativa i de dos llibres de l’historiador bisbalenc Benjamí Català. No hem estat gaire estona més xerrant perquè a les 12 del migdia teníem la inauguració del polígon industrial Les Planes Baixes.
polígon1El que més resumeix què significa aquest polígon i com ho enfoquem l’equip de govern, aquí hi ha les paraules que he adreçat als assistents:

Avui és un dia molt important per la Bisbal del Penedès i també per la comarca del Baix Penedès. Inaugurem el polígon de les Planes Baixes que va acabar les obres el 2014, amb una superfície de 458.828m2 de sòl industrial.
No s’ha recepcionat fins aquest juliol, data en què també ha començat l’activitat del Corte Inglés,  la primera empresa que s’hi ha instal·lat.

polígon2Entenem que inaugurar aquest polígon no és només l’acte d’avui, sinó que implica treballar per potenciar-lo i que les empreses s’hi instal·lin.
Més empreses al municipi vol dir més ocupació. L’any passat ja vam aprovar les subvencions per crear llocs de treball per bisbalencs/ques i les seguirem aprovant pels propers anys. Aquesta és una de les eines perquè les empreses creïn ocupació bisbalenca.
Més empreses al municipi també vol dir més activitat econòmica. Pels empresaris locals (fusters, lampistes, pintors, comerços, neteja, …) és una oportunitat d’oferir servei de proximitat i de qualitat.
polígon3Crear ocupació és un dels principals objectius d’aquest equip de govern i treballar per atraure empreses per aquests dos polígons és vital per reduir els 328 aturats del municipi i contribuir a reduir l’elevat índex d’atur comarcal.
El SOM Bisbal (Servei d’Ocupació Municipal) es va crear per aquesta finalitat el desembre del 2015, i les 44 persones bisbalenques que han trobat feina de gener fins ara a través d’aquest servei, en són el resultat.

També estem treballant per la formació ocupacional , per oferir-vos ben aviat gent més preparada i especialitzada en els vostres sectors.
SOM Bisbal és un servei professional, totalment diferent del que hi havia abans i, per tant, és efectiu, eficaç i no polititzat.
Tant jo com la resta de l’equip de govern, no “recomanem” ningú per anar a treballar a les empresa. Les empresespolígon4 que ens envien ofertes esperen del SOM Bisbal un servei seriós que li ofereixi persones amb el perfil que sol·liciten i així és com estem actuant.
Hi ha molt bona entesa entre les dues parts però no oblidem que qui contracta és l’empresa i que és qui fixa els requisits per cada lloc de treball.
Estem anant pel bon camí i seguirem treballant per potenciar els polígons industrials, crear ocupació i potenciar l’activitat econòmica bisbalenca.

Polígon5Ens han acompanyat, a part del Conseller, el Delegat del Govern i la Directora de serveis territorials, l’Eva Ma Serramià Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, alcaldes i alcaldesses de la comarca, regidors i regidores, consellers i conselleres comarcals, Codelfe Penedès 2006 SL promotor d’aquest polígon, Directius i representants de les empreses dels polígons Les Planes i Les Planes Baixes: el Director de El Corte Inglés a Catalunya, el Director General i el Director Financer d’Idiada, directius de GCR Group, la directora de la Bugaderia Neutral, president de la Jijonenca i el president d’Itsa. També ens han acompanyat empresaris i veïns i veïnes de la Bisbal.
Després del parlament del Conseller, hem compartit una copa de cava mentre tots els presents han fet petar la xerrada mentre el Conseller, el Delegat, la directora i jo estàvem amb els mitjans els mitjans.

polígon6Acte seguit, i per invitació del Sr. Abad president de El Corte Inglés a Catalunya, tots els assistents a la inauguració hem pogut visitar la nau logística de El Corte Inglés que ja està en funcionament. Si de fora es veu gran, de dins és impressionant! Varis directius de l’empresa ens han explicat el seu funcionament i les perspectives de futur i creixement. Ha estat una visita molt interessant i gratificant al veure bisbalencs treballant-hi!

Al migdia tornàvem a ser a l’Ajuntament i s’ha convocat el Ple ordinari del proper dilluns 19 de setembre a les 7 de la tarda. Els punts de l’ordre del dia són:

1 Aprovació actes plens 20/06/16 i 03/08/16

2 Donar compte Decrets alcaldia

3 Donar compte decret alcaldia 2016-0122 d’aprovació de les línies fonamentals del pressupost 2017

4 Ratificació decret alcaldia del conveni col·laboració per elaborar un pla estratègic comarcal pel desenvolupament econòmic i d’ocupació

5 Donar compte informe de secretaria intervenció període mig de pagament segon trimestre 2016

6 Aprovació execució sentència del tribunal superior de justícia de Catalunya de reconeixement perllongació de la permanència en servei actiu de l’arquitecte municipal Sr Ramon Munté

7 Aprovació ordenança reguladora de la taxa de realització de cursos al CMC

8 Aprovació inicial de la modificació de l’ordenança municipal reguladora de les bases de subvencions en matèria d’ensenyament

9 Informació de gestió

10 Precs i preguntes

AssambleaJaumeI el dia no s’ha acabat, perquè a les 8 del vespre teníem assemblea comarcal delAssambleaTots Partit Demòcrata Català. Ens han acompanyat en Josep Ma Cruset, president en funcions de la Federació de Tarragona, en David Bonvehí, membre de la directiva del partit, i la Marifé Merchán, presidenta comarcal del partit.
AssambleaQuimUna assemblea molt important d’organització de partit on s’ha demostrat una vegada més, que som un partit demòcrata, que escoltem totes les aportacions i que el respecte és el primer.
Orgull de país i de comarca!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari