10 i 11 de setembre: dissabte de castells i Diada comarcal i diumenge de Diada a Tarragona i a la Bisbal

Cap de setmana intens amb actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

ExpoComencem dissabte a la tarda amb la diada castellera en honor dels 90 anys de colla dels NensExpo1 del Vendrell. A les 5 de la tarda inaugurem l’exposició de fotografies dels Nens del Vendrell al Centre Municipal de Cultura i a 2 quarts de 6 cap a la plaça a fer castells!
Ja fa mesos que vam parlar amb l’actual junta dels Nens del Vendrell per aquesta diada. Els Nens és colla veïna i molts estimada pels bisbalencs, una colla que històricament i actualment hi participen bisbalencs. A part, des de l’Ajuntament trenquem amb el despreci vers els Nens que l’anterior equip de govern va tenir amb la colla. Molts recordareu que fa uns anys els Nens van demanar a l’Ajuntament de la Bisbal permís per venir a fer un assaig a plaça i l’equip de govern els hi va negar “fer servir” la plaça per assajar. Això ja està passat i ara tornen a fer castells a la Bisbal!

Castells5En aquesta diada de dissabte hi han participat els Nens del Vendrell, els Castellers de Sants, elsCastells2 Moixiganguers d’Igualada i la colla local dels Bous.
Els Nens del Vendrell van fer un 4d8 amb agulla, un 4d8 i un p6 i van carregar un 3d9f.
Els Castellers de Sants van fer un 3d8, 2d8f, 4d8 i P6.
Els Moixiganguers d´Igualada van fer un 2d7, 5d7, 4d7amb agulla i un P5.
I els Bous van fer el seu primer 5d6 i intents de 2d6, 3d7 i P5s.
Castells3Castells4Castells1Castells6Castells7

Castells8Castells9CastellsGrupCastellsPinya

Cunit1Just després de la tercera ronda dels Nens i els Bous vaig marxar a Cunit, que enguany erenCunit2 els amfitrions en la Diada Comarcal del Baix Penedès. L’any passat la Bisbal vam acollir la Diada comarcal i aquest 2016 és Cunit qui l’ha organitzat.
L’alcaldessa de Cunit, la Montse Carreras, va presentar l’acte i l’Eva Ma Serramià, la presidenta del Consell Comarcal, va ser l’encarregada de llegir la glossa de la Diada.
A continuació tant els cunitencs com els alcaldes de la comarca que hi érem, vam gaudir de l’actuació dels balls tradicionals de Cunit.

EsventatsAbans d’acabar torno cap a la Bisbal que l’equip de govern teníem sopar amb elsEsventats1 Esventats. Tots vàreu gaudir molt de totes les activitats que ens van oferir els Esventats per la Festa Major: la gimkana, els Dj Pau i Otger i el joc de l’Assassí de la Pastanaga. Aquest sopar va ser com agraïment a la magnífica organització de manera totalment voluntària. Seguiu així!

Diada3Diumenge 11 de setembre a participar a Tarragona a l’acte organitzat per l’ANC i Òmnium. ADiada2 les 11 del matí ja marxàvem per poder aparcar i dinar aviat. A l’arribar ja hi havia molt d’ambient per la rambla!
Cada any hem assistit a tots els actes  reivindicatius de la Diada i aquest any encara més podent anar a Tarragona!

Diada1A les 4 del migdia ja era davant l’escenari, a l’espai destinat a autoritats compartint la Diada amb el Jordi l’alcalde de Llorenç, l’Olga regidora de l’Arboç, l’Albert Batet alcalde de Valls, el Quim Nin alcalde d’Albinyana i molts més.
A les 17:14h, quan connecten amb Tarragona és quan comença la part central de l’acte que Diada4s’acaba amb els pilars de la colla Jove de Tarragona i dels Xiquets de Tarragona.
Diada5Després la festa continua però intento sortir com puc d’aquella zona i vaig baixant fins a l’alçada del Teatre Metropol, al tram 29, per trobar-me amb la colla que he vingut. Ens trobem a més bisbalencs i gent de la comarca i marxem a les 6 de la tarda, quan la festa encara segueix però pensant que a quarts de 9 del vespre ja hem d’estar a punt per la celebració de la Diada a la Bisbal.
En tots aquests anys que participo a l’acte reivindicatiu de la  Diada, en destaco el bon ambient, cordialitat i respecte que es respira, tothom fa bona cara, riu i es desprèn l’entusiasme i esperança d’aconseguir la llibertat.

DiadaGrallers1A la Bisbal comencem a les 9 del vespre amb la lectura del manifest de la Diada per part DiadaGrallersmeva i després l’actuació del Grup de Grallers i Tabalers dels Gegants de la Societat, amb un magnífic concert.
Més de 60 persones gaudim escoltant el concert i fent petar la xerrada després mentre mengem avellanes i panses i bevem moscatell. Una molt bona manera d’acabar la Diada d’aquest 2016!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari