Divendres 2 de setembre: curs bàsic de català a la Bisbal

Durant la legislatura 2003/07 es va oferir un curs de català per nouvinguts, a través del Consorci de Normalització Língüística de la Generalitat. Fins ara no se n’havia fet cap més.

Cartell curs catalàNo és fàcil omplir un curs de català, amb un mínim de 15 persones, totes del mateix nivell en un municipi com la Bisbal, però des d’abans de l’estiu que s’hi estava treballant.
Es va convocar una reunió amb tothom qui estès interessat a fer un curs de català. En aquesta reunió van intervenir la Montse Espar, la tècnica del Consorci del Consell Comarcal, i la Rosa Ibarz, la directora del servei del Consorci de Tarragona.
Va venir molta gent i, després de les explicacions, van oferir fer proves de nivell.
A partir d’aquí és quan es va decidir oferir un curs B1 de 45 h. Va destinat a satisfer les necessitats de comunicació més immediates, entendre expressions bàsiques, així com la informació essencial de textos breus i senzills. Comunicar-se en situacions que tracten temes que són familiars o molt propers per resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.
Els destinataris principals són castellanoparlants que entenen el català però que no el parlen o el parlen amb moltes dificultats.
Des del Servei d’Ocupació Municipal (SOM Bisbal) s’ha donat molta informació als inscrits, ja que aquest nivell que s’ofereix és el bàsic que es demana per determinats llocs i borses de treball.

El curs serà del 27 de setembre al 15 de desembre de 2016 en horari de dimarts i dijous, de 9.15 a 11.30 h al CMC.

El preu està subvencionat per la Generalitat i l’Ajuntament, quedant un preu per curs de 13,27 €.
Els preus més subvencionats són:
7,23€ (els jubilats, els pensionistes per invalidesa permanent, total o absoluta, els pensionistes de classes passives,  els membres de família nombrosa general, els membres de família monoparental de categoria general i les persones que tenen una discapacitat reconeguda del 33% o més)
4,82€ (els aturats,  els membres de família nombrosa especial i els membres de família monoparental de categoria especial)

També hi ha unes 10 persones que són catalanoparlants però que, al no estudiar català a l’escola, demanen un curs d’ortografia i gramàtica. Des del Consorci no ens poden oferir aquest curs i el que farem des de l’Ajuntament és oferir aquest curs directament.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari