Divendres 5 d’agost: pluja de cendra per l’incendi i aire de foc per les veritats que comencen a sortir a la llum

Aquest matí han tornat a aparèixer comentaris, rumors i molta ràbia continguda de bona part de l’equip de govern anterior d’ERC al sortir aquesta setmana el tema del Corte Inglés, de les tarifes d’aigua i de la denúncia a l’Oficina Antifrau.

La notícia de l’inici d’activitat del Corte Inglés és una molt bona notícia, però suposo que no ho deu ser massa per tots aquells que entre el 2010 i el 2015 prometien 900 llocs de treball a l’empresa només pel fet de ser bisbalenc.
Hagués sigut una gran notícia acabar amb l’atur de cop de la Bisbal i de part de la comarca, però per desgràcia va ser una clara compra de vots amb una falsa promesa de llocs de treball.
Us ho resumeixo amb l’escrit penjat al Facebook de l’Ajuntament:
ACLARIMENT SOBRE EL FUNCIONAMENT DE SOM BISBAL VERS L’ENVIAMENT DE CANDIDATS A LES EMPRESES
L’inici de l’activitat del centre logístic del Corte Inglés a la Bisbal és una molt bona notícia pel municipi i la comarca del Baix Penedès. Tot inici de nova activitat sempre és benvinguda.
Aquesta nau és dins el Polígon de Les Planes Baixes, un polígon recepcionat a finals de juliol.
És conegut que la notícia de l’arribada del Corte Inglés a la Bisbal va provocar moltes expectatives de trobar una feina a partir de l’any 2010 per una mala pràctica molt utilitzada per determinats polítics, com és jugar amb la necessitat de les persones, i això és justament el que va fer l’anterior equip de govern quan, en la campanya electoral del 2011 que va guanyar amb majoria absoluta, va prometre 900 llocs de treball pels bisbalencs amb l’arribada del Corte Inglés. Va crear una falsa expectativa d’obtenció fàcil de feina només pel fet de ser bisbalencs.
La ocupació és una de les prioritats d’aquesta legislatura i, per aquest motiu, el desembre passat es va posar en funcionament el Servei d’ocupació municipal SOM Bisbal, un servei amb una tècnica d’ocupació al capdavant per fer política d’ocupació totalment despolititzada, política d’ocupació per crear ocupació, per buscar empreses i aconseguir reduir l’atur del nostre municipi.
Des que va sortir la notícia de l’arribada del Corte Inglés que moltes persones van al servei SOM Bisbal o em truquen o parlen amb qualsevol altra membre de l’equip de govern per demanar feina pel Corte Inglés, venint encara amb la falsa promesa dels 900 llocs de treballs.
Les ofertes que ens envien les empreses de llocs de treball es publiquen sense el nom de l’empresa i el Corte Inglés no n’és una excepció. Ja fa dos mesos que es van publicar dues ofertes per aquesta empresa i les persones apuntades al SOM que complien els requisits exigits per l’empresa es van enviar, i d’aquests algunes ja hi treballen.
Amb tot això informo que no hi ha 900 ofertes de feina perquè no han existit mai però que tenim un molt bon servei municipal per buscar feina al Corte Inglés i a la resta d’empreses que confien en aquest servei i ens envien les seves ofertes.
Informo també que SOM Bisbal és un servei professional, totalment diferent del que hi havia abans i, per tant, és efectiu, eficaç i no polititzat.
Tant jo com la resta de l’equip de govern, no “recomanem” ningú per anar a treballar al Corte Inglés ni a cap empresa. Les empreses que ens envien ofertes esperen del SOM Bisbal un servei seriós que li ofereixi persones amb el perfil que sol·liciten i així és com estem actuant.
Hi ha molt bona entesa entre les dues parts però no oblidem que qui contracta és l’empresa i que és qui fixa els requisits per cada lloc de treball.
Des del gener fins ara tenim 289 inscrits al SOM Bisbal, un total de 25 ofertes de treball, 27 persones han trobat feina, i d’aquestes 7 treballen al Corte Inglés.
Seguirem treballant per incrementar la ocupació a la Bisbal i estic convençuda que aquestes xifres aniran augmentant!
I ja se sap que les veritats ofenen…

De les tarifes d’aigua, us remeto a l’explicació del Ple del 3 d’agost on es van aprovar (amb els vots en contra d’ERC) les noves tarifes. Segurament que sentir que la gran pujada de tarifes del 2013 va ser degut a la construcció del dipòsit d’aigua del Priorat de més d’1 milió d’euros, no els deu fer massa gràcia.
Torno a dir que les veritats ofenen…

I el tema de la notícia de la denúncia a l’oficina antifrau per presumpta corrupció de l’anterior equip de govern i el secretari, doncs el mateix. He llegit als diaris que declaren que tenen totes les justificacions de les subvencions i que tot és correcte. A l’Ajuntament no ens consta, però si és així poden estar tranquils i no han de patir per res!
Però torno a dir que les veritats ofenen…

Per tot això aquests dies sentireu comentaris, mogudes diverses en contra de l’equip de govern. És la típica reacció al sentir-se desemmascarats i que comencen a sortir temes que potser no comptaven que sortirien a la llum!
És l’aire de foc que sentim aquests dies.

BonastreAl migdia va començar el foc a la Pobla de Montornès però des de tot el terme de laBonastre1 Bisbal semblava que fos més a prop. Un foc impressionant cremant més de 400Ha i que gràcies al treball dels Bombers i voluntaris (alguns de bisbalencs) han anat controlant. Sents molta impotència quan veus les imatges com les que ha enviat el David Godall, alcalde de Bonastre, de l’abast del foc i de la destrossa posterior.
Estem a l’estiu i és molt important la prevenció i tenir cura ja que en un instant tot pot canviar.
Tota la tarda a la Bisbal plovia cendra provinent de l’incendi. Una sensació desagradable i de perill.

BousAl vespre vaig anar a la fotografia dels Bous, com a sòcia de la colla juntament amb la Judith. Una gran colla que amb il·lusió i treball estan aconseguint tots els objectius. Felicitats Bous i endavant!
Ara els últims assajos pel cap de setmana que ve, el dissabte 13 amb la Diada pròpia i el dilluns 15 amb la Diada de la Mare de Déu d’agost.

CanGordeiA la nit el Feliu, la Judith i jo vam anar a la festa de Can Gordei, la festa dels 80’s i 90’s, de quan érem joves!!
Va ser una vetllada molt agradable per la música i per la bona companyia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

 1. josep pros 6 d'agost de 2016 12:50 pm Respon

  Suposem que es culpa a l’ajuntament anterior d’haver subvencionat irregularment a la Juventut Bisbalenca. S’han de retornar els diners? S’ha de sancionae l’ajuntament? S’ha de sancionar a qui governava?
  Tot dificil i de gens bona solucio. Ahir enderrocaven una urbanitzacio ilegal a Galicia, uns 240 xalets amb un cost de varis milers de milions d’euros. Ho pagara el poble, segons l’informador
  Vols dir que no acabara igual. Sempre tinc el presentiment que acabarem pagant. Els qui ho van autoritzar se’n lliureran

  http://Imesqueentrobaras

  • Agnès Ferré 6 d'agost de 2016 4:39 pm Respon

   Josep, de moment aquests diners ja van sortir de l’Ajuntament. El que fem és demanar responsabilitat a l’anterior equip de govern i al secretari.

   http://agnesferre.cat

Deixa un comentari