Dimecres 3 d’agost(3ra part): punts de subvencions, Pla local de joventut i d’altres

Aquesta és la tercera part del Ple, amb varis punts de subvencions, de Pla local de joventut, les festes locals pel 2017, el nom dels carrers del nou polígon, nou servei per la gimnàstica i una moció presentada per ERC. Ha estat un Ple molt intens però molt interessant, on demostra que el treball fet cada dia va donant els seus fruits! Us recomano mirar les votacions dels regidors d’ERC…

Ple1Punt 1. Determinació de les festes local per l’any 2017
Són els dilluns 24 d’abril i 14 d’agost
Aprovat per unanimitat

Punt 8. Modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de transport col·lectiu de viatgers
És la proposta d’un abonament mensual per empadronats per 5€ al mes, en el bus urbà.
L’objectiu és potenciar l’ús del bus urbà i alhora facilitar als viatgers més usuals amb un preu més assequible. Uns dels usuaris més afavorits per aquest abonament seran els alumnes de l’IES Coster de la Torre que viuen a urbanitzacions i que agafen el bus per anar a l’institut.
Aprovat per unanimitat

Punt 9. Aprovació de l’ordenança reguladora de les bases generals per l’atorgament d’ajuts individualitzats a famílies en situacions socioeconòmiques desafavorides, per l’adquisició de llibres de text, transport escolar del CCBP i la quota anual de l’AMPA del curs escolar 2016/17
Proposem aprovar una ajuda excepcional i específica per aquelles famílies més desafavorides que compleixin uns requisits determinats. Estan adreçades a famílies amb infants en edat escolar. Una proposta molt important per les famílies amb més risc d’exclusió social.
Vots a favor: CiU i PSC
Vots en contra: ERC

Punt 10. Aprovació de l’ordenança reguladora de les bases generals de subvencions del transport escolar del CCBP
El curs passat tornàvem a tenir bus escolar, a través del conveni amb el Consell Comarcal.
Els preus, que inclouen els dos viatges diaris per anar i tornar de l’escola, ja estan subvencionats. En el cas d’un usuari són 30€ al mes, que són menys en cas de dos o més germans.
Per potenciar aquest bus escolar, subvencionarem una part als empadronats i el 50% als usuaris empadronats amb dificultats econòmiques. És una bona mesura per disminuir el fracàs escolar.
Aprovat per unanimitat

Punt 11. Aprovació local del Pla Local de Joventut 2016/2019
Després d’uns quants anys sense pla local de joventut, ara a través de la regidoria de joventut, aprovem un nou pla pels propers quatre anys. Gràcies al conveni amb Jove Baix Penedès, del Consell Comarcal, s’ha pogut elaborar aquest pla.
Aquesta eina ens permet tirar endavant projectes per joves i demanar subvencions per poder-los aconseguir.
M’ha indignat el comentari d’una regidora d’ERC que ha dit que no serveix de res ser de Jove Baix Penedès, perquè només fan “festetes” pels joves.
No és cert i tots els que ho coneixeu, ho sabeu. Un clar exemple: el projecte Start amb joves és gràcies al treball conjunt amb Jove Baix Penedès.
Vots a favor: CiU i PSC i 4 regidors d’ERC
Vots en contra: una regidora d’ERC

Punt 12. Aprovació provisional de la modificació de l’ordenança del preu públic per la prestació del servei d’activitats esportives dirigides
Per la petició de fer 3 dies a la setmana de gimnàstica, a partir de l’octubre, aprovem aquesta proposta de 3 dies a la setmana per 15€ al mes.
És una tarifa més dins el ventall de serveis de gimnàstica.
Vots a favor: CiU i PSC
Vots en contra: ERC

Punt 13. Aprovació carrerer de la via pública del sector Les Planes Baixes
En la Junta de Govern local del 21 de juliol, es va aprovar la recepció definitiva parcial de les obres del polígon industrial Les Planes Baixes.
És un polígon amb dos carrers: el principal es dirà Carrer de Les Planes i l’altre es dirà Carrer de les Vinyes
Aprovat per unanimitat

Punt 14. Moció en suport de les persones afectades per les titulitzacions hipotecàries, presentada per ERC
Aprovat per unanimitat

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari