23 i 24 de juliol: votacions al Partit Demòcrata, festa a la Masieta, gegants a Begues i celebració de Santa Cristina a l’ermita

Un altre cap de setmana ple d’activitats!!

Votacio1Dissabte al matí el Joan Banach i jo anem al local de convergència del Vendrell (encara no tenim local a nom del nou partit) per estar a la mesa per les eleccions.Votacio
En el Congrés fundacional es van establir els continguts dels estatuts del Partit Demòcrata Català i s’havien de ratificar aquest dissabte. També es votaven els càrrecs de president i vice-presidenta (es presentava una sola candidatura), de president/a del Consell Nacional (d’entre tres candidatures), l’òrgan executiu (entre dos candidatures) i el defensor de l’associat (entre quatre candidats). Tots els associats podíem votar electrònicament o presencialment divendres a la tarda o dissabte al matí.
mesaSi volies votar presencialment aquí a la comarca, podies anar a Calafell o al Vendrell on hi havia meses constituïdes.
A la mesa del Vendrell el Joan Banach era el president i com a vocals en Josep Palau i jo.
A les dues del migdia vam fer el recompte, on també hi van assistir un interventor, en Quim Nin, la Marifè Merchán, la Mar Vázquez, el Josep Anton Carreras i la Judith Vidal.
El resultat va ser com el general: Artur Mas de president, Neus Munté de vice-presidenta, Mercè Conesa de presidenta del Consell Nacional i la candidatura executiva encapçalada  per la Marta Pascal.
Dels defensors de l’associat no hi havia un guanyador majoritari a la mesa i, en els resultats generals tampoc.
Ara cal seguir treballant per constituir aquest nou Partit!

MasietaPallassa1A la tarda tota la família cap a la Masieta!! Primer un gran espectacle amb la PallassaMasietaPallassa2 Tomasa, que ens va fer gaudir i ballar a la plaça. després la festa de l’escuma i cap a canviar-se per anar al sopar.MasietaEspumaMasietaPallassa3

MasietaSoparA la nit vam sopar a la fresca amb llesques d’escalivada preparades per la Merche del bar deMasietaSopar1 l’Esplai i després gaudint d’un gran concert amb la Laura i el Javier que, com sempre, ens van oferir un concert amb la magnífica veu de la Laura i la guitarra del Javier.
Una festa totalment bisbalenca (menys l’escuma) ja que la pallassa, el sopar i el concert són tots bisbalencs!
Va ser tot un èxit de participació tan a la tarda com a la nit!!
MasietaSopar2MasietaSopar3SoparLaura

Begues1Diumenge al matí ens llevàvem aviat, per ser diumenge, per anar amb els Gegants de la Societat a laBegues trobada gegantera de Begues. No hi havia estat mai i és una ciutat molt senyorial i amb carrers amples. Vam participar de la trobada gegantera del matí abans que comencés la diada castellera.
Vam estar parlant amb l’alcaldessa de Begues, molt simpàtica!

MissaDesprés d’una tarda de descans, a les vuit ja érem a l’ermita de Santa Cristina per celebrarMissaAnnaMa Santa Cristina. Sempre s’ha celebrat missa a l’ermita de Santa Cristina el 24 de juliol, però fa 10 anys que s’organitzà la junta de Santa Cristina per fer un sopar després de la missa davant de l’ermita. És tot un èxit i aprofito per felicitar els membres de la junta que, per cert, són pocs i que fan tota la feina. ÉS el segon any que l’ajuntament hi col·laborem portant les taules i cadires. Primer a la missa celebrada per mossèn Joan Ma i mossèn Vladimir, que serà el mossèn de la parròquia de la Bisbal a partir de setembre. La missa s’ha acabat cantant els goigs de Santa Cristina mentre adoràvem la relíquia.

Bous1Al sortir de missa la Colla Castellera els Bous han fet un assaig/actuació on hanBous3 demostrat una vegada més que en poc més de dos anys han fet molta feina i molt ben feta. Estic convençuda que seguint aquest camí arribaran molt lluny, tot un orgull per la Bisbal!

Bous2Bous4Bous6

SoparI després a sopar! amb amanida, pa amb tomàquets i embotits i truites, tot a punt gràcies a la juntaGralles formada pel mossèn, el Vila, la Ma Montserrat (la meva mare), la Tresa, l’Anna i el Jordi Ferran, ajudats per membres de la junta de la Roca Foradada.

VilaDesprés de sopar, concert de gralles pels grallers dels gegants de la Societat! un concert variat on donen els seus fruits els assajos i els cursos durant l’hivern. I per acabar la festa, rom cremat fet pel Vila!

Què més es pot demanar per un cap de setmana?

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari