Avui comencem els actes de “República i guerra, 80 anys després”, organitzat per l’Ajuntament i amb col·laboració de l’Associació de Dones la Roca Foradada.
Això ve d’una proposta molt interessant del Jordi Ferran Ventosa, que actualment està posant ordre i actualitzant l’arxiu municipal. Un arxiu situat a les golfes de l’ajuntament on era impossible trobar un paper al seu lloc. Durant un any ho està posant correctament, amb la supervisió de l’Arxiu comarcal, i remenant papers en va trobar d’uns refugiats republicans acollits a la Bisbal i a partir d’aquí i amb el recolzament de la regidoria de cultura, va anar preparant-ho fins arribar a avui.
A les 20:00h al Centre Municipal de Cultura, inaugurem l’exposició “La primavera republicana al Penedès, 1931-1936” de l’Institut d’Estudis Penedesencs, molt interessant i no n’hi ha prou amb la tarda sinó que val la pena venir un altre dia de la setmana que ve per llegir-ho amb calma.
A l’auditori del CMC el Jordi ens explicava l’origen, personatges i anècdotes de sis fragments de projeccions originals de la filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de cineclubs, sota el títol “Documental de la República”. Quan veus les imatges i sents la veu que ho explica i que et recorda al posterior No-do, sembla que faci molt més de vuitanta anys!
Acabem a les 9 del vespre i pugem a la sala gran per veure l’exposició “La catàstrofe de les guerres, guerra, víctimes de l’exili, refugiats” i per degustar les exquisideses preparades per les dones de la Roca Foradada, amb el títol ”menjars en temps de guerra“, presentades per Lluís Gil.
Sorpresa a l’entrar per veure tota la junta vestida de l’època i amb unes taules parades on no hi faltava cap detall. Les hores que deuen haver passat preparant els plats i tota la posada en escena, moltes felicitats!!
Vam poder tastar cargols picants, coca enramada, verdura fregida amb cansalada i més plats tots deliciosos inclosos les postres de fruits secs, pa amb vi i sucre i pa amb oli i xocolata.
La gran turmenta d’aigua, llamps i trons no va frenar que en gaudíssim!
Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!
Caram quina colla de plats!!!! enhorabona per la iniciativa…