Dimecres 20 de juliol: visita del Casal, dinar del PDC, trasllat de la pista i Junta al Consell Comarcal

Aquest matí el Casal d’Estiu feia una sortida per l’entorn. Els més grans han anat al Coster la Torre, els mitjans a mig camí del Coster i els més petits una volta pel poble.

Casal1Els petits han visitat l’església i l’Ajuntament. Hem anat a la sala de plens els petits, lesCasal2 monitores, la Judith i jo. Els hem explicat què és l’ajuntament, perquè serveis i després ens han fet preguntes: quin és le color preferit, quants anys tenim, si ens agrada la feina que fem, …
Ha estat una estona molt agradable que hem compartit amb els més petits del Casal!

DinarTaulaAl migdia hem anat a l’Ull de Llebre al dinar amb companys i companyes del BaixDinarTaula1 Penedès, Alt Penedès, Garraf i Anoia i alguns membres de la candidatura per la direcció executiva del Partit Demòcrata Català (PDC).
D’aquesta candidatura ens han acompanyat la Marta Pascal (portaveu al Parlament), el David Bonvehí (diputat al Parlament),el Marc Castells (alcalde d’Igualada) i la Montserrat Candini (alcaldessa de Calella de Mar).
DinarMartaTambé hem comptat amb el Diputat Carles Campuzano, el secretari General d’Esports de laDinarCampuzano Generalitat Gerard Figueras, el Joan Plana representant territorial d’esports a Tarragona, alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores del territori i els presidents del Consell comarcal de l’Alt Penedès i del Baix Penedès.
Hem compartit un bon dinar i els candidats ens han parlat dels seus projectes i compromís al capdavant del nou repte de poder encapçalar la direcció executiva del nou partit.
DinarMartaDavidEn destaco la il·lusió i el compromís amb la bona política i el treballar pel país, una candidaturaDinarMarc municipalista amb persones molt preparades.
Després de dinar, ha vingut la Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i que es presenta per presidir el Consell Nacional de PDC. La Mercè és una persona molt propera, amb les idees molt clares i una gran voluntat de treball per aconseguir els objectius que es proposi.DinarMercè
Ha estat un plaer acollir a la Bisbal totes aquestes persones i poder compartir un bon dinar i una bona conversa!

A la tarda han vingut uns quants pares per entrar per registre documents on mostren les seves queixes per la pista. Els hem escoltat i han entrat els documents a registre. Tenen tot el dret a manifestar l’acord o desacord amb qualsevol decisió que prenguem l’equip de govern, només faltaria!
Des de l’equip de govern el que fem és traslladar la pista de futbol, traslladar no eliminar, de la Plaça Pau Casals fins al costat de la pista d’skate, al carrer dels Safarejos. Exposo l’escrit que avui he penjat al Facebook de l’Ajuntament que explica clarament els motius d’aquest canvi:
Trasllat de la pista de la Plaça Pau Casals al Carrer dels Safarejos

Des que vàrem entrar a l’equip de govern el juny de 2015, que ens han arribat queixes de veïns de la pista de la Plaça Pau Casals.
A la pista sempre s’hi ha jugat i sobretot s’hi ha jugat a futbol. Però ja fa uns anys que l’incivisme i un jugar a futbol malentès han fet que hi hagi soroll fins altes hores de la matinada, que els jugadors saltin a les cases a buscar les pilotes que es pengen a qualsevol hora i sense demanar permís, l’enfrontament com a resposta vers els veïns, …
A aquests problemes s’hi afegeixen els de la Plaça de l’església. Sobretot durant el curs escolar que és ple de nens i nenes, més petits que els que juguen a la pista, que juguen a la Plaça a pilota i amb les bicis. Això comporta un perill quan les pilotes travessen el carrer Major i carrer Girona i els jugadors hi van al darrera i quan passen per fora la plaça amb les bicicletes.

Per solucionar aquests dos problemes, es va plantejar fer una pista nova al costat de la pista d’skate, on hi havia les pistes de petanca que estaven en desús.
En aquest espai es farà una pista nova, amb les porteries i amb valles de 3m d’alt, de manera que queda una obertura de cara a l’skate. Entremig de la pista de futbol i l’skate, hi ha espai suficient per jugar amb la cistella de bàsquet.
A la pista de la Plaça Pau Casals, aquesta segona quinzena de juliol el Casal d’Estiu municipal pintarà jocs tradicionals al terra. Quedarà un espai sense perill de cotxes, per jugar, anar amb bicicleta, ..  pels que fins ara anaven a la plaça de l’església.

La setmana que ve comencen les obres de la nova pista. Des d’avui dimecres, i fins que estigui acabat, obrirem l’escola de dalt perquè aquests joves puguin jugar a futbol.

Sé que aquesta decisió ha ocasionat mals entesos i moltes crítiques. Perdoneu si no ens hem explicat bé i assumeixo aquesta responsabilitat, però estic convençuda que gaudirem d’una pista de futbol adequada i d’una pista per jocs també adequada.
Aprofito aquest escrit per desaprovar el comportament d’alguns joves que el dilluns van saltar a l’escola de dalt a jugar a futbol sense permís dient al personal de neteja que tenien autorització de l’Ajuntament, i  les actituds d’alguns pares i mares per ocupar sense permís el camp de futbol municipal i negant-se a marxar, amb el mal exemple que comporta aquesta actitud pels menors.

Quan estigui acabat i en funcionament tots podrem gaudir dels nous espais, més segurs i amb menys incivisme i molèsties als veïns i veïnes.

Agnès Ferré Cañellas
Alcaldessa de la Bisbal del Penedès”  

Després de parlar-hi, he marxat al Vendrell a la Junta de Govern del Consell Comarcal.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari