Diumenge 17 de juliol: Associació Gent Gran i Festa Major Xica

Avui dia ple d’activitats per qui les vulgui seguir: recuperació de la Festa Major Xica per Santa Margarida organitzada per la Societat i exposició d’objectes antics per l’Associació de la Gent Gran.

La Festa Major Xica se celebrava per Santa Margarida, que és el 20 de juliol, fins que la van passar al gener per Sant Sebastià. La Junta de La Societat ha volgut recuperar aquesta festa començant per unes havaneres i cançons de taverna el dissabte, que no vaig poder-hi assistir perquè estava a la festa de la Miralba.
FMXicaMatinadesDiumenge comencem a les 9 del matí amb matinades pels carrers de laFMXicaMatinades1 vila a càrrec dels grallers de la Societat i després un esmorzar per agafar forces.
A les 12 del migdia fem cercavila amb els gegants i grallers. La geganta es diu Margarida en honor a la copatrona de la Bisbal.

FMXicaGegants7FMXicaGegants3FMXicaGegants5

FMXicaGegants4FMXicaGegants2
FMXicaCastells1Després de la cercavila, diada castellera amb els Bous amb una gran diada: pilar de 4, 3 de 6 ambFMXicaCastells2 agulla, 2 de 6, 4 de 6, pilar de 5 aixecat i baixat per sota que és el primer de la colla a plaça!! Moltes felicitats Bous!

FMXicaCastells3FMXicaCastells5

FMXicaCastells6FMXicaCastells8FMXicaCastells4

Expo1A la tarda anem a veure l’exposició d’objectes antics que organitzava l’Associació de laExpo2 Gent Gran. Una magnífica exposició amb roba, fotografies, estampes, objectes del dia a dia, … antics que ara ens semblen molt més antics del que són degut a l’evolució meteòrica a què estem sotmesos.

Expo3

MaridatgePresentacioA les 7 ja érem a la Societat per l’últim acte de la Festa Major Xica; maridatge del restaurant Ull de Llebre i vins i caves de Cellers Compte de Moranyo. Una gran i magnífica experiència!!

ExpoMesAnticPerò després de la primera explicació la Judith, regidora de la gent gran, i jo com alcaldessa,ExpoMésBonic hem sortit per anar a entregar els premis de l’exposició de la gent gran:
– el premi al més antic per una estufa amb planxes, per escalfar vàries planxes per la roba, una vertadera curiositat, que és de Cal Tico
– el premi del més bonic per un vestit de batejar blanc immaculat de la Teresa
– el premi al més ben conservat al telèfon de cal Bassó de quan tenien la centraleta de la Bisbal
Després hem compartit una copa de cava amb tota la junta i les persones que ens han acompanyat. Moltes felicitats a tota la junta i l’any que ve més!ExpoTots

MaridatgeTonyinaHem tornar al maridatge on hem degustat plats deliciosos amb vins i caves que s’adequaven a laMaridatgePúblic perfecció. Moltes felicitats al Josep de l’Ull de Llebre pels plats i al Lluís i la Montse de Cellers Compte de Moranyo per aquesta experiència. Esperem que no sigui l’última!MaridatgeCanalóMaridatgeViNegreMaridatgePostres
I agrair també a la Junta de la Societat que ens ha ofert aquesta Festa Major Xica!

MaridatgeJunta

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari