8, 9 i 10 de juliol: últim Congrés CDC, Congrés fundacional, maridatge a Mas Llagostera i festa a l’Ortigós

Cap de setmana marcat per l’inici de la nova formació política Partit Demòcrata Català, sortit del treball d’aquest cap de setmana dins el congrés fundacional.

CongresTargetaDivendres a la tarda la Judith i jo vam anar cap al Centre de Convencions del Fòrum per participar al 18è i últim Congrés de Convergència i al Congrés fundacional del nou partit. Un pas molt important i decisiu per encetar un nou partit amb gran responsabilitat dins el nostre país.
Sóc militant de convergència des de fa 11 anys i n’estic orgullosa, he après molt, he conegut molta gent i m’hi sento molt a gust i, per tant, no en renego. Aquest nou partit neix amb el convenciment de millorar i aprendre dels errors passats.
Ara sóc al Partit Demòcrata Català amb la mateixa voluntat de seguir treballant per la Bisbal, per la comarca i per Catalunya!

MaridatgeA l’acabar aquest congrés, vam marxar per anar al sopar-maridatge a MasMaridatgeRafel Llagostera amb menú de l’Ull de Llebre i vins i caves Nadal: un sopar únic en un entorn únic!
Vam començar amb una copa de cava rosat al pati de Mas Llagostera, visitant la casa i l’entorn. Després ja vam passar a la sala, gran sala espectacular, per degustar el sopar amb les explicacions del Josep Pascual de l’Ull de Llebre i de les Caves Nadal, acompanyats de la música d’Ericah & Max.MaridatgeJosep

Primer els entrants:
MaridatgeCocaCoca de foie, poma pink lady i reducció de vi dolç, acompanyada pel vi Nadal X Vermell 2015MaridatgePlat
Tàrtar de peix espasa, alvocat i oli d’oliva Torclum, amb cava Nadal Brut Reserva

MaridatgePeixEl primer:
Rap amb ibèrics i carxofa confitada, amb el vi Nadal X Blanc 2015

El segon:MaridatgeCarn
Cabrit cuinat a baixa temperatura amb parmentier de ceps i oli d’herbes del Baix Penedès, amb el Cava Nadal Brut Nature 2009

Postres de l’Obrador, de l’Oriol Rossell:
Pinya, coco, vainilla i llima

Divendres al vespre amb un magnífic sopar, gran companyia i immillorable entorn!

CongresMesaDissabte a quarts de 9 del matí ja tornàvem a marxar cap a Barcelona, al Congrés Fundacional. Va ser un dia molt intens perquè des de les 10 del matí fins les 8 del vespre que vam marxar, va ser feina, feina i feina, menys 10 minuts per fer el cafè i l’hora de dinar!CongresVotacio1
Començàvem amb els debats dels documents congressuals on estàvem repartits en tres comissions: la del nom del partit, la de bases fundacionals i la de bases organitzatives. La Judith i jo estàvem a la de bases organitzatives, on vam estar debatent, escoltant, afegint i modificant propostes i votant-les punt per punt.

Ortigos1A les 8 del vespre tornàvem a marxar per sopar i arribar a temps a la festa de l’Ortigós.Ortigos2
Abans del 2007 ja feia molts anys que, dins la primera quinzena de juliol, es feia la festa de l’Ortigós on els seus veïns i molta gent del nucli i urbanitzacions, passàvem una bona estona a la fresca gaudint d’alguna actuació musical. Durant els 8 anys del govern d’ERC es va deixar de fer la festa i l’any passat la vam tornar a incorporar.
Vam compartir una bona vetllada escoltant el grup d’havaneres Sons de Mar, menjant coca i cava i, com no podia faltar en unes havaneres, el rom cremat!

Diumenge al matí tornem a marxar cap a la recta final del Congrés.
CongresComarcaPrimer votem l’acord de transitorietat entre CDC i la nova força política i després votem l’elecció del nom del nou partit.CongresMikiMoto
No és fàcil triar un nom per un partit! En la comissió de dissabte van estar proposant noms i votant-ne de manera que quedessin tres opcions per decidir. Aquests noms han estat:

CongresVotacioJunts per Catalunya
Partit Demòcrata Català
Partit Nacional Català

El que hem fet és una primera ronda de votacions on es descartava el nom menys votat, que ha estat Junts per Catalunya. Després hem fet una segona votació entre els dos noms restants i és on s’ha proclamat el nom guanyador de Partit Demòcrata Català.
Jo he votat el Partit Nacional Català, però estic satisfeta del nom que ha sortit!CongresTarragona
CongresPresidentA l’acabar el President Puigdemont ha conclòs aquest Congrés i hem marxat cap a casa.

A dinar en família, després una migdiadeta al sofà i cap a la piscina!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari