Dijous 16 de juny: Junta de Govern, convocatòria de Ple i acte electoral a l’Arboç

El dijous comença amb reunions a l’Ajuntament i Junta de Govern local.

Una Junta amb 21 punts d’on destaco els següents:

aprovem les subvencions de natalitat i adopció
Després de la convocatòria de subvencions pels infants nascuts o adoptats el 2015 a la Bisbal, amb un mínim de 6 mesos d’empadronament dels pares, avui hem aprovat la concessió a 29 famílies.
Això vol dir que durant el mes de juliol rebran un val de 100€ per comprar a les botigues bisbalenques que s’han adherit a aquesta campanya.

– Hem adjudicat la gestió de servei de la piscina municipal, que la portarà Aqualia i la contractació de representant d’espectacles musicals per la Festa Major que és en Centaño.

aprovació definitiva de les subvencions per creació de llocs i treball i autònoms. Ho vaig explicar el dia que es va aprovar inicialment.

– ens hem adherit al programa “Start, formació i feina per tu”, de manera que oferim feina per l’estiu als joves que formen part del programa portant la guixeta de la piscina.

Papagai1– i la contractació per soterrar la xarxa d’aigua als carrers Besós, Llobregat i Ebre de Can Gordei i als carrers Rossinyol i Gavina del Papagai.
Fa més de dos anys que es van canviar les canonades d’aigua d’aquests carrers per problemes en la distribució d’aigua. I l’equip de govern del moment va considerar que la inversió era molt elevada i va encarregar que es canviés per canonada nova però que es deixés sobra la vorera.
Sembla impossible però és així!
Els habitatges d’aquests carrers han estat tot aquest temps amb canonades que els hi portava l’aigua totalment exteriors.
Aquest era un compromís adquirit amb els veïns i entre finals de juny i el juliol es farà.

Al migdia tocava signar la convocatòria del Ple ordinari pel dilluns dia 20 de juny a les 7 de la tarda.
L’ordre del dia és el següent:

1. Aprovació actes anteriors

2. Donar compte decrets alcaldia
Donem compte dels decrets d’alcaldia signats des del Ple ordinari de març fins ara

3. Donar compte decret alcaldia d’aprovació de la liquidació del pressupost 2015
És donar compte d’un decret però aquest s’ha de donar compte en un punt a part

4. Aprovació de l’expedient de delimitació del terme municipal de la Bisbal i nomenament de la Comissió Municipal de Delimitació
Aquest era també un tema pendent amb el Papagai, on hi havia un límit entre els termes de Sant Jaume i la Bisbal i l’anterior alcalde el va canviar. Posem fil a l’agulla per arreglar-ho.

5. Nomenament del Jutge de Pau titular i substitut
Els jutges de pau tenen nomenament per 4 anys i ara és quan vencia el nomenament anterior.
Ja vaig informar anteriorment que s’iniciava el període de presentació per qui li interessés ser-ho. En aquest Ple és quan es nomenen Jutge de Pau i substitut pels propers quatre anys.

6. Aprovació massa salarial 2016

7. Aprovació inicial de la Modificació de l’Ordenança Municipal reguladora de les bases de subvencions en matèria d’ensenyament
Des de la regidoria d’ensenyament es proposa adequar aquesta ordenança pel curs 2016/17

8. Modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació del servei de la piscina municipal
Ja es van aprovar les noves tarifes per la piscina i aquí, des de la regidoria d’esports, afegim és una bonificació pels bisbalencs/ques amb una minusvalidesa

9. Moció de l’equip de govern en defensa de l’ètica en les contractacions públiques i contra els paradisos fiscals

10. Precs i preguntes

Esteu convidats a venir al Ple ordinari!

ArboçI al vespre míting de Convergència a l’Arboç. He tingut l’honor de compartir taula amb el Conseller d’Interior Jordi Jané, arbocenc, juntament amb la Mar Vázquez i el Joan Bassora.
Ha estat un acte electoral molt proper, entenedor i senzill, on hem pogut parlar després amb els arbocencs i arbocenques que ens han acompanyat.
Jo tinc molts bons records de l’Arboç, perquè vaig estudiar EGB al Col·legi Residència Arboç i són molts anys compartits amb companys de l’Arboç i la resta de comarca.

A l’hora del míting, a la Bisbal la Rita, bisbalenca veïna de Can Gordei,  presentava el llibre “El mar cuando te abraza” aRita l’auditori del Centre Municipal de Cultura (CMC). No hi he pogut assistir però m’han explicat que la Rita és cantant i que en la presentació ha interpretat vàries peces musicals on ha demostrat una veu esplèndida!

El que sí que he encarregat a la Judith és un dels llibres, i ara ja el tinc! Quan acabi el que m’estic llegint, que és “L’aniversari” de l’Imma Monzó, començaré aquest.

El dia encara no s’ha acabat aquí, perquè a les 10 de la nit hem quedat el grup de convergència de la Bisbal per organitzar el berenar-sopar de diumenge.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari