Dimecres 15 de juny: Junta de Govern, curs regidors i tarda d’actes electorals al Vendrell

Avui dimecres 15 de juny, dia amb temes molt diversos.

A les 11 del matí hem celebrat Junta de Govern extraordinària amb 3 punts a l’ordre del dia:

aprovació i pagament de les subvencions pels llibres de l’escola Ull de vent i Quatre Camins i l’institut
Des de l’Ajuntament subvencionem el total dels llibres de l’escola Ull de vent i l’escola de Sant Jaume pels bisbalencs del Papagai que van a l’escola de Sant Jaume, i també 150€ als bisbalencs que van a l’institut Coster la Torre.
El màxim a subvencionar pels alumnes de l’escola és l’import que li costa a l’AMPA i això vol dir que se subvencionen tenint en compte el procés de sociabilització.
Ja fa uns anys que a l’escola reciclen els llibres i així els alumnes no han de comprar tots els llibres cada any, sinó que es recullen a final de curs (avui precisament) i el curs següent passen a altres alumnes. Es fa a partir de 3r de primària amb els llibres de text i els de lectura.
Les condicions per accedir a les subvencions és que estiguis empadronat, que els nens i nenes vagin a l’escola o l’institut de la Bisbal i que estiguin al corrent de pagament d’impostos municipals i Hisenda (el que marca la llei de subvencions).
Avui s’han aprovat subvencions per 247 alumnes de l’escola amb un total de 25.806,77€ i per per 79 alumnes de l’institut amb un total de 9.575,93€.

aprovació i pagament de les subvencions pel menjador escolar
Des de la Generalitat es fixa un preu mínim de 6,20€ per dia (menjar i monitoratge) i vam aprovar subvencionar amb un 1,85€/tiquet als bisbalencs empadronats usuaris del menjador.Aquesta subvenció es paga directament a l’empresa que realitza el servei.
Aquí aprovem pagar aquestes subvencions a l’empresa per 176 usuaris del menjador escolar.

aprovar el projecte de trasllat de la cuina de l’institut a l’escola i el seu condicionament
Segur que heu llegit a la revista Torre de Guaita que un dels projectes de la regidoria d’ensenyament era poder cuinar a la cuina de l’escola nova utilitzant l’equipament de l’institut que ara no es fa servir.
S’han de treure els electrodomèstics de l’institut i deixar-ho arreglat, després traslladar-ho a l’escola i col·locar-ho, fer la instal·lació elèctrica i posar-ho a punt (permisos, inspeccions, …). Així, quan estigui a punt, es podrà cuinar a la mateixa escola i no caldrà que sigui càtering.
Fer tot això val uns 22.000€. Ara s’ha de publicar al BOP i tenir-ho 30 dies en exposició pública i, si no hi ha al·legacions, aprovar-ho definitivament.
A partir d’aquí es podran començar les obres.

Una Junta de Govern amb només 3 punts però molt importants!

DimecresCursA les 12 del migdia l’equip de govern hem assistit a un curs de procediment administratiu.
Ja vaig explicar que els administratius de l’Ajuntament assistien a un curs sobre procediment administratiu de vàries tardes a la Bisbal, impartit per la Diputació de Tarragona. I aquest és un curs introductori pels regidors de l’equip de govern.
És molt diferent el procediment i els passos a seguir dins una administració pública, comparada amb l’empresa privada.
Des que es pensa i s’acorda una idea o projecte i fins que està acabada, passa molt de temps depenent del tipus de procediment a seguir.
També és important conèixer aquest procediment per no donar informació errònia als ciutadans per desconeixement.
Ara que hem fet un any com equip de govern, és un bon moment per fer aquest curs introductori.
Ha estat molt profitós.

Dimecres1A la tarda he acompanyat el candidat per Tarragona a les eleccions del CongrésDimecres2 Ferran Bel, al candidat pel Senat per Tarragona Joan Bassora i la candidata pel Congrés Mar Vázquez a una roda de premsa a la N-240 per expressar la manca de solucions i oferir alternatives que disminueixin la sinistralitat i les aglomeracions.
Després en Joan Bassora ha marxat i el Ferran, la Mar i jo hem anat al Vendrell. Primer hem parlat amb el Sr. Magí, president del CIT, una conversa molt interessant sobre comerç, empresa i territori.Dimecres3
Per acabar la tarda hem parlat amb el Sr. Mercadé, president de la Lira Vendrellenca, sobre entitats, cultura i tradicions.

Demà dijous amb més Ajuntament i més campanya!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari