Últim cap de setmana de maig: Barri de la Plaça, sortida a Mont-roig amb la colla, fi de festa a Can Gordei i Corpus

Dissabte comença la festa dels barris a la Bisbal amb el Barri de la Plaça. Al matí esmorzar i concurs de caixes, als que no puc assistir i m’incorporo a la tarda amb les tradicionals coques.


Barri2Comença de la Plaça de l’Església i va resseguint els carrers del barri per acabar amb la benedicció de les coques dins l’església. Tot el recorregut acompanyats del grup de Grallers de la Societat.
És una tradició molt antiga a la Bisbal que després de Corpus, començaven les festes dels barris. Som afortunats que aquesta tradició se segueixi mantenint gràcies als organitzadors dels barris que any rere any l’organitzen, passen a cobrar per les cases i fan que gaudim d’aquests tres dissabtes!
Després de la benedicció de les coques, anem a la Plaça Major a menjar la coca i escoltar i ballar amb l’animador infantil.Barri1
Bous1A 2 quarts de vuit comença l’actuació de la Colla Castellera els Bous, una gran actuació per una colla nova: pilar de quatre, torre de sis, quatre de sis, tres de sis, intent de pilar de cinc. La colla local que va creixent i que, a base d’assajos i molt d’esforç, aconsegueix avançar. Força Bous!Bous2BousGrallesBous3

Quan s’acaben els castells, cap a sopar! I a la nit tornem a la plaça pel ball amb el vent com a públic no convidat!

Montroig

Diumenge al matí marxem tota la colla cap a Mont-roig a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon, fent una passejada pels voltants. Molt recomanable tant per la caminada com les vistes!

Just acabar de dinar, marxo cap a la Bisbal per assistir al final de festa de la Feria de Sevilla de Can Gordei, amb la granGordei4 actuació del grup de sevillanes del Vendrell “Pasión flamenca” on, a l’últim ball, s’hi han afegit les alumnes del grup de sevillanes de Can Gordei. La millor manera d’acabar la festa!

Corpus3Encara em dóna temps d’anar a la processó de Corpus. L’Associació de Dones la Roca Foradada cada any elabora la catifa de flors davant l’església però aquest any, pel fort vent, la fa al passadís de l’església, un gran encert!Corpus2
La processó surt de l’església, acompanyada per nens i nenes que han fet la primera comunió enguany, cap a la Riba on hi ha el primer altar, després baixem fins davant l’Ajuntament on hi ha un altre altar, passant per l’altar de la Plaça Catalunya i el Carrer Fortuny.
Els altars els preparen veïns i veïnes amb una catifa, plantes, flors i una imatge. Felicito a totes les persones que preparen aquests altars any rere any!Corpus5Corpus6

Corpus4Corpus1
Després cap a casa a descansar per començar una nova setmana!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari