Divendres 27 de maig: Convenció Municipalista ACM, teatre a l’escola, convocatòria de Ple, Can Gordei i sopar d’amigues

Divendres 27 de maig, un dia molt intens!
ConvencióMunicipalista2Al matí vaig assistir, junt amb la Judith, la Leo i el Feliu, a l’última sessió de les jornades organitzadesConvencióMunicipalista1 per l’ACM (Associació Catalana de Municipis) abans de la Convenció Municipalista prevista per finals d’any. En aquesta sessió es parlava de la gestió del personal, de què canviaríem del seu funcionament, quines millores proposem i què no cal canviar. ConvencióMunicipalista3
Va ser molt interessant, una sessió dirigida pel periodista Pere Mas i amb l’assistència de regidors/es, alcaldes/esses i tècnics.

Teatre1A un quart de sis de la tarda, els alumnes de l’extraescolar de teatre ens oferien laTeatre2 representació de l’obra que han estat assajant tot el curs. El grup de teatre el dirigeix el Ramon Rovira (Ramon de Cal Guiló) amb molts paciència i molts passió pel teatre. Són uns quinze alumnes que gaudeixen actuant, entre els que hi ha l’Aniol i el Magí que gaudeixen del teatre com actors i com espectadors.
Van representar una obra on es representa un conflicte entre rics i pobres, un conflicte perquè els pobres tenen un pot d’olives i els rics un obrellaunes. Obra amb molt de contingut!
Tenim una gran cantera d’actors i actrius bisbalencs! Felicitats Ramon i felicitats a tots els actors i actrius que feu teatre!

PleTornant a la feina, calia convocar un Ple extraordinari pel dimecres dia 1 de juny a les 6 de la tarda.
S’havia de convocar un Ple extraordinari entre el 30 de maig i l’1 de juny pel sorteig de les meses electorals per les eleccions generals del 26 de juny i, ja posats a convocar, hi afegim tres punts més:

– Moció presentada per l’equip de govern per demanar una solució per l’enllaç de la carretera de Valls C-51 i la carretera que va a la Bisbal T-240. A aquesta moció afegim exigir que arreglin el carrer/torrent de Santa Cristina que s’inunda d’aigua quan plou i hi va a parar l’aigua de la C-51.

– Revocar l’acord de l’1 d’abril de 1964 on es va proclamar al dictador Franco com a alcalde honorífic i perpetu de la Bisbal del Penedès.

– Informació d’alcaldia

Gordei2A les vuit del vespre l’equip de govern ja érem a Can Gordei per l’inici de la Feria de Sevilla que organitzaven.Gordei5
Felicito al grup de sevillanes de Can Gordei i l’Associació de Propietaris de Can Gordei per l’encert en la decoració i totes les activitats organitzades pel cap de setmana.
Em van demanar que fes el pregó d’inici de festes i va ser tot un honor per mi, aquí el teniu:
Buenas tardes vecinos y vecinas de Can Gordei.
Muchas gracias por la invitación de estar presentes en este inicio de fiesta y de hacer el pregón, es un honor!
Gordei7Felicito a la Asociación de Propietarios de Can Gordei i al grupo de sevillanas por organizar esta Feria de Sevilla en Can Gordei.

La Bisbal es un municipio con mucha riqueza porque la riqueza sois vosotros, todas las entidades y asociaciones que organizáis fiestas, actividades y que conseguís que seamos un pueblo vivo, con identidad y orgullo.

Tenemos la suerte de sumar, de sumar costumbres, tradiciones y darnos la oportunidad de participar en ellas. Esta suma implica respeto y convivencia. Este fin de semana, por ejemplo, hoy inauguramos esta magnífica Feria y mañana empiezan las fiestas de los barrios en el núcleo, unas fiestas tradicionales que conviven con la Feria. Esto es la convivencia.

Os confieso que es mi primera Feria de Sevilla y, por tanto, no la olvidaré!Gordei1
Ahora se encenderá el alumbrao, la música y el servicio de bar.
Mañana barbacoa y, por la tarda, actuación del “Grupo flamenco masculino de Can Gordei”, seguido de la exhibición de la Hípica Bonastre, con preciosos caballos y bailes.
Para terminar el sábado, música, sorteos y bingos.
El domingo por la tarde, actuación del grupo de sevillanas “Pasión flamenca”.

En esta feria ponéis en juego los resortes más ocultos del alma y los convierte en luz, color, aroma, poesía y música. Y las sevillanas! Que son las verdaderas pregoneras de la esencia de la feria, donde se expresa vuestra alegría al convertirla en baile.
Gordei3
Para terminar, nada mejor que la visión de la Feria de un gran poeta, Manuel Machado:
Sevilla, aire de luz y luz de aroma
Abre en abril como una flor radiante su corazón sonoro
Y palpitante como un batir de alas de paloma.
Por donde quiera la Giralda asoma,
Alfil soberbio alerta y elegante, señaladora del divino instante que la tierra el cielo en brazos toma, para gozar el mágico momento,Gordei6
Para morir un poco al cotidiano pesar
Y realizar la maravilla de suspender el triste pensamiento.
Tener es fuerza, el lujo soberano de una caseta en la Feria de Sevilla
Felicidades a toda la organización, y ahora a disfrutar de la fiesta! Viva Can Gordei!”

Després van tirar tres petards i es va encendre la il·luminació. La primera actuació va ser del grup de sevillanes de Can Gordei i, a partir, d’aquí continuava la festa!

SoparCDC

Per acabar el divendres, vaig gaudir d’un sopar a l’Ull de Llebre amb amigues i companyes regidores de convergència de la Bisbal i Llorenç. Ens ho vam passar molt bé i vam quedar que no seria l’últim sopar que faríem!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari