Dijous 26 de maig: adequació arbres i jardineres, lateral carretera de Valls i xerrada Intermon-Oxfam

arbresAquest matí han començat les tasques d’adequació d’arbres i recol·locació de jardineres al nucli de la Bisbal. A finals d’any passat vam encarregar aquest projecte i el resultat ha estat que, a la Plaça Catalunya, carrer llibertat i plaça major, hi ha molts arbres plantats que a mesura que creixin s’aniran fent nosa els uns als altres i provocaran que s’aixequi el carrer, com està passant amb algun arbre. També es recol·locaran les jardineres.


Avui han començat i ho fa la Fundació Santa Teresa, on hi ha varis bisbalencs i bisbalenques que hi treballen. A part de la tasca de jardineria, fan també altres feines i activitats i tasca social i d’integració.

màquinaMés al migdia he anat al lateral de la carretera de Valls, per anar a enllaçar a l’antiga carretera per anar a Can Gordei o l’Esplai. Fa uns dies que el Departament de Carreteres de la Generalitat de Catalunya va començar a arreglar aquest pas tan utilitzat pels veïns. Rebaixen la pendent i eixamplen el revolt que baixa fins sota el pont. Es millorarà aquest pas però no podem oblidar que el que reclamàvem des de la oposició i ara des del govern, és un bon enllaç amb la carretera de Valls, un enllaç que faciliti anar del nucli a Can Gordei, l’Esplai, la Masieta o Santa Cristina i a l’inrevés.

XerradaAquesta tarda, assitia a la interessant xerrada d’Intermon Oxfam sobre la “Desigualtat fiscal. Ser ric resulta barat!”, a l’auditori del CMC. La xerrada ha anat a càrrec d’un voluntari de l’ONG que és bisbalenc de naixement: en Josep Ma Solé, de Ca la Rosalia o de Ca l’Antònia el Fèlix.
Ens han sobtat molt les xifres i el que representa, ja que el fet que les empreses multinacionals, els milmilionaris i altres operin des de paradisos fiscals fan que no tributin al país d’origen i, per tant, hi ha molts menys recursos públics.
És una xerrada diferent de les que estem acostumats a sentir d’Intermon i, com totes les que fan, la recomano perquè et fan reflexionar i actuar!

Dia intens amb temes molt diversos!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari