20, 21 i 22 de maig: cap de setmana bisbalenc genial!

Aquest cap de setmana comença el divendres amb la rua i rebuda a l’Ajuntament dels campions de lliga juvenis i infantils de Joventut Bisbalenca, segueix dissabte amb tot el dia d’activitats de la Sisena Mostra de Grups de Música del Baix Penedès, amb el Superdissabte de Convergència, celebració d’un casament dissabte a la tarda i sopar de primavera a la Societat i acabem diumenge amb la Cursa ciclista èlit-sub23 i amb el sopar a la Societat per veure la copa del Rei.
Tot això sense sortir de la Bisbal i sense poder anar a tot el que s’ha organitzat aquest cap de setmana ja que no he pogut assistir al 1r Torneig Femení Joventut Bisbalenca de dissabte, a la sortida dels Bous a Campdevànol de dissabte ni a la caminada dels Senderistes el diumenge.

CampionsBalcoComenço pel divendres amb la rua i rebuda a l’Ajuntament dels equips Juvenils i Infantils de CampionsPublicJoventut Bisbalenca CF per haver guanyat la lliga.
Quin goig veure tot aquest jovent celebrant la seva victòria i volent-ho compartit amb tots els bisbalencs i bisbalenques que ens vam aplegar a l’Ajuntament.
L’equip de govern els vam rebre amb tots els honors i vam sortir CampionsJuvenilsal balcó. Després es va entregar una fotografia ampliada de l’equip a cada jugador, com a record de campions de lliga d’aquesta temporada. L’esforç i el treball constant de tota la temporada tenen aquesta victòria tan merescuda. Aprofito per felicitar als dos equips i els entrenadors, que sense la seva gran tasca esportiva i humana, no seria possible aquest èxit.
Quan van sortir de l’Ajuntament, van continuar la rua i la festa!

CampionsTots

Dissabte al matí començava la Sisena Mostra de Grups de Música del Baix Penedès, organitzat per l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) que aquest any hem tingut l’honor d’acollir a la Bisbal.
Era un programa complert de les 11 del matí a les 3 de la matinada i felicito al Jordi López, president de l’AMBP, i tota la junta per complir tots els horaris. Són uns grans organitzadors!
MúsicsJordiComençàvem a les 11 del matí amb la recepció dels participants al Centre Municipal de Cultura (CMC) per donar pas a la primera xerrada sobre “Pla Integral de la música: una gran oportunitat”. Seguidament vam gaudir de mitja hora de concert de guitarra a càrrec de Javier Van Velthoven, amb peces de varis compositors.MúsicsGuitarra
A la 1 del migdia començava la cercavila amb les Grallers del Baix Penedès i el Grup de Grallers i Tabalers de la Societat per acabar amb un concert vermut dels MúsicsGrallesGrallers del Baix Penedès a la Plaça de l’església, amb el vermut servit pel bar Els Arcs. Feia molt de sol però la música animada de les gralles ho va fer més suportable.MúsicsConcertVermut
Aquí es va incorporar el Sr. Jordi Agràs, Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya al camp de Tarragona.

MúsicsDinarJoQuan va acabar aquest concert vermut, els que estàvem apuntats al dinar del triple maridatge, vam anar cap a la sala gran del CMC. Érem una cinquantena de persones que gaudíem d’aquest maridatge amb plats del restaurant bisbalenc Ull de Llebre, vins i caves de Cellers Domenys i música del duet Ericah & Max.MúsicsUllLlebre
Va ser fantàstic i, com que una imatge val més que mil paraules, aquí ho teniu:

MúsicsAperitiuEscabetx de verduretes, mol·luscos, oli Torclum i vinagre Fòrum; Cava Trepat rosé i escoltem “My way”

MúsicsCevicheCebiche de peix espasa, llima i alvocat; Vi blanc Chardonay-Muscat  i escoltem “Yo vengo a ofrecer mi corazón”

MúsicsBacallàLlom de bacallà amb romesco i escalivats; Vi rosat Ull de Llebre i escoltem “Change the world”

MúsicsVedellaMelós de vedella al vi negre; Vi negre Domenio i escoltem “Zamba para olvidar”

MúsicsPostresEscuma de crema Pink Lady i garapinyats; Cava brut nature i escoltem “Amistad”MúsicsHavaneres
Després de dinar, prenem cafè i rom cremat tot escoltant les havaneres amb el grup Veles i Vents.

Tot just escoltar dues havaneres, vaig anar a obrir el local davant l’Ajuntament (que havíem llogat el grup de CDC de la Bisbal) pel Superdissabte de convergència. Es votaven les primàries, entre el Francesc Homs i Sílvia Requena, i també si volem un partit nou o refundar l’actual.Superdissabte
A la comarca es votava al Vendrell i Calafell durant tot el dia però hi havia una urna mòbil que anava a Albinyana, l’Arboç i la Bisbal. Aquí venia de 4 a 7 de la tarda i hi votàvem la Bisbal, la Juncosa, Llorenç i Masllorenç.
Vam tenir una participació molt alta de militants i simpatitzants que havien participat al Torn Obert.
El resultat va ser similar al de la comarca i al de Catalunya: Francesc Homs i nou partit.

Casament1A quarts de 5 ja havia votat i havia d’anar a Mas de les Gralles per celebrar el casament del Jordi i la Laura, veïns de Tarragona. Va ser un casament molt emotiu amb parlaments de familiars i amics que, acompanyats del bon dia que feia i de l’entorn ideal, feia que fos un moment encara més especial.Casament
Mentre esperava que fos l’hora, anava badant perquè no coneixia ningú i de cop veig una noia que se m’acosta que m’era familiar. I sí! resulta que era una companya del Màster de mediació financera que vam fer a la Universitat de Barcelona el 1998!!
Si ens vam reconèixer les dues sense saber que ens veuríem, senyal que no hem canviat gaire!!
Vam tenir uns minuts per posar-nos al dia.

MúsicsVeuHumanaDesprés del casament, torno al CMC! En aquell moment actuava el grup la Veu Humana, amb la gran veu de la Griselda Ramon. Em va encantar la cançó de “Old man river”, espiritual negra!
Seguint el programa previst, era el moment de la presentació de la Guia 2016 de l’AMBP, on va intervenir el Jordi López, el Sr Jordi Agràs i jo.
Acabada la presentació, ja ens esperava al carrer l’Agrupació Musical Santa Anna per anar en cercavila fins al pati de l’escola per començar el macroconcert de la mostra.

Agraeixo a la Judith, la regidora de cultura, tota la feina que ha fet de coordinació amb l’AMBP perquè aquesta mostra fos tot un èxit!

MúsicsJazzEl concert va començar a les 8 de la tarda amb varis grups de jazz, per continuar fins a les 3 de laMúsicsNit matinada amb diferents grups de rock, pop rock, rock alternatiu i roots reggae.
Durant aquest macroconcert, la Colla Castellera els Bous van portar la barra de bar a part d’oferir també patates fregides i entrepans de salsitxa. D’aquesta manera podies quedar-te tot el concert sense passar gana ni set.

SoparPrimaveraA les 10 de la nit tota la família vam anar al sopar de la Primavera de la Societat, on més deSoparPrimaveraBall 80 persones vam compartir un agradable sopar i ball amb Duet Alma.
Com cada sopar de la primavera, vam sortir del sopar amb una planta!

CursaSortidaDiumenge a les 9 del matí la Leo, regidora d’esports, i jo ja érem al CMC amb els organitzadors i voluntaris de la Cursa ciclista èlit-sub23. És una cursa de competició que puntua per la classificació general. El Grup ciclista ECM és qui ha organitzat aquesta cursa que avui, al veure-ho, te n’adonaves del gran muntatge que ha suposat!
Hem comptat amb gran quantitat de voluntaris, molts dels quals eren de la Bisbal (de l’ADF, de la cursa solidària, motoristes,…) i la comarca, a part de Mossos d’Esquadra de trànsit amb les motos i a diversos punts de la carretera.
Hi ha hagut uns 140 inscrits i a les 10 ja ha començat la cursa. Entre els inscrits hi havia dos bisbalencs: Robert Vallés i Gerard Romano, dos cracs de la bici!Robert
CursaCintaEl Quim, president de l’ECM, la Leo i jo hem tallat la cinta per començar la cursa. Després hem tingut el privilegi  dep oder anar dins els citxes de dos jutges de la cursa i seguir de ben aprop el recorregut i com és una cursa d’aquestes característiques des de dins. La cursa ha durat de les 10 del matí a quarts de 2 del migdia.
Ha estat molt interessant, és una gran experiència!
He tingut una grata sorpresa, que és trobar-me al Francesc León com a director d’un dels equips participants,CursaLeo que ha guanyat com a millor equip. Amb el Francesc anàvem a la mateixa classe tota la EGB, al Col·legi Residència Arboç i ens anem veient als sopars d’antics alumnes.
El Francesc és un apassionat de les bicis, sempre ha corregut en curses i havia participat al Tour de França i al Giro d’Itàlia.

A l’acabar la cursa, hem entregat els premis als guanyadors i en destaco el premi al Robert Vallés i a tot l’equip com a equip local. És un honor que a la Bisbal tinguem grans ciclistes, joves apassionats amb la bicicleta i que, juntament amb tot el seu equip i a l’associació, hem pogut gaudir avui d’aquesta nova experiència a la Bisbal.

CursaEquipBisbal

SoparFutbolAquest cap de setmana l’acabo amb el sopar a la Societat per veure el partit de la final de la Copa del Rei. A mi el futbol no m’agrada però a la taula seia amb la Roser, l’Esther, la Cristina, l’Àngels i la Montse, que tampoc els hi agrada i ens ho hem passat molt bé!
Quan s’ha acabat el partit amb empat, he marxat cap a casa amb els nens que demà és dilluns i no podem començar la setmana amb son!

Gran cap de setmana d’activitats culturals, esportives, de partit i d’Ajuntament que demostren, una vegada més, que la Bisbal és un poble amb grans persones i grans entitats!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari