Divendres 13 de maig: visita de la Consellera de Treball, Afers Socials i família i Ple extraordinari a la Bisbal

Avui divendres 13 de maig, tarda intensa: primer al Consell Comarcal i després el Ple extraordinari.

ConsellA les 5 de la tarda he compartit, amb els altres alcaldes i alcaldesses de la comarca i la presidenta del Consell Comarcal, la visita de la consellera d’Afers Socials, Treball i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, acompanyada també del Director dels Serveis Territorials a Tarragona i el Delegat del Govern Òscar Peris.
Hem parlat de la situació de la comarca vers l’alt índex d’atur i les grans necessitats socials.
Després han entrat també a la sala consellers i conselleres comarcals i més gent de la comarca. La Consellera ens ha explicat els principals eixos d’acció de la seva conselleria tenint en compte que els recursos amb els què compta la Generalitat no són els que necessitem.
Tarda profitosa tot i que he hagut de marxar abans que finalitzés per no arribar tard al Ple extraordinari.

Ple2Avui hi havia Ple extraordinari a les 7 de la tarda, un Ple amb 11 punts que ja vaig explicar, però en comentaré dos aspectes:
en el punt d’aprovació de les bases reguladores de subvencions per activitats culturals i esportives (aprovat pels vots a favor de CiU i PSC), el regidor d’ERC Sr Rivas ha plantejat la gran idea de crear un patronat d’entitats perquè cada entitat pugui dir què necessita i així decidir-ho entre tots. El més xocant és que en aquests últims 8 anys no hi ha hagut partides al pressupost per subvencions per entitats ni bases creades. Poca memòria?
L’altre fet que comento i que no té importància és l’atac de la companya de govern del PSC contra convergència en el punt de la moció que hem presentat de rebuig a l’anul·lació del tribunal constitucional sobre el Decret català en matèria de la pobresa energètica. M’ha sobtat perquè ha basat la seva intervenció en acusar a convergència de votar a favor del decret en matèria de pobresa energètica per “quedar bé”, a part de criticar al partit per altres temes que no venien al cas ni tenien a veure amb aquesta moció. Al començament de la meva intervenció ja he dit que una moció és una declaració d’intencions per mostrar acord o desacord.  Però bé, cadascú és lliure de fer el que cregui, només faltaria!

Ara a gaudir d’un llarg cap de setmana!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari