Dimecres 4 de maig: nou funcionament de serveis, Junta de Govern i Consell d’alcaldes

Bisbal2Avui ha estat un dimecres productiu amb molts temes i diversos.
Començo pel nou funcionament de serveis a entitats i associacions de la Bisbal. Des de l’Ajuntament s’ofereixen serveis a entitats com fotocòpies, cedir material i espais municipals però fins ara no estava regular. Amb aquest nou funcionament evitarem solapar activitats als mateixos espais, organitzar millor tota la infraestructura i no col·lapsarem els serveis administratius municipals. Resumint: oferir millor servei.
Fixem sol·licitar-ho amb uns dies d’antelació per poder-nos organitzar millor, fent-ho directament al registre d’entrada. Estic convençuda que és una bona millora!

Després hem celebrat la Junta de Govern Local, amb varis temes a l’ordre del dia. En destaco quatre:
– Aprovem per majoria el no reconeixement d’obligació d’una factura de 27/01/15 entrada a registre el 11/12/15, de la regidora d’ERC Monika Pérez. És la factura per uns centres de flors seques que ja vaig comentar en aquest bloc el  31 de març de 2016 .

– Aprovar inicialment l’atorgament de les subvencions per nous autònoms. És una eina més per fomentar l’ocupació i, en aquest cas, l’emprenedoria. En el pressupost del 2016 vam aprovar una partida destinada a subvencions per a nous autònoms bisbalencs (amb un mínim de 6 mesos d’empadronament), subvencionant el 100% de les quotes els 6 primers mesos i el 50% els següents 6 mesos, amb un màxim de 2.330€.
Ja es va acabar el termini de presentació de sol·licituds i se’n van presentar 5. D’aquests 3 autònoms compleixen els requisits i per tant se’ls subvencionarà, i els altres 2 no compleixen els requisits i per tant no s’aprovarà la subvenció.
Després d’aquesta aprovació inicial, es donen uns dies per reclamacions i després ja s’aprovarà definitivament.

– Aprovar inicialment l’atorgament de les subvencions per creació de llocs de treball del 2015. Com el punt anterior, també fa uns mesos que hi treballem. S’han presentat 4 empreses, de les quals dues compleixen els requisits i en total aporten un creixement de 20 persones contractades de la Bisbal durant el 2015. Les altres dues empreses no aporten tota la documentació sol·licitada i ara tenen uns dies per presentar-la. Si la presenten i tot és correcte, també s’aprovarà subvenció.

Patrocini de 500€ a l’Oriol. Segur que vàreu llegir en la Torre de Guaita que l’Oriol és campió de Catalunya en la seva modalitat de moto. Se’ns va demanar patrocini per part de l’Ajuntament, per ajudar a continuar amb aquestes competicions i des de l’equip de govern ho hem aprovat. Tot i així ens plantegem que, per l’any que ve, puguem obrir unes bases de patrocini.

A la tarda he assistit al Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal, on hem comentat un conveni amb la Diputació per varis serveis al municipi.
Hi ha persones que qüestionen aquests consells d’alcaldes dins el Consell Comarcal, però jo el trobo necessari. A part que en una sola reunió ens expliquen i comentem temes que ens afecten a tots, també serveix per compartir experiències i coneixements i poder emprendre accions tots els ajuntaments en conjunt.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari