29 i 30 d’abril i 1 de maig: presentació llibre, dinar d’amics, caminada i dinar familiar

divendresLlibreDel divendres destaco la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs per la presentació del llibre “Vocabulari del vinyater penedesenc” de l’autor de Sant Pere Molanta, Pere Sadurní. L’Institut d’Estudis Penedesencs promou el coneixement del Penedès i aquest és el segon llibre que presentem en poques setmanes.


És un llibre que ja estava esgotat i que ara en fan la segona edició. Llibre molt interessant i recomanable per la quantitat de paraules, explicacions i refranys referents al món de la pagesia.
divendresLa presentació es va fer a la Cooperativa de vi de la Bisbal, de Cellers Domenys, i va anar a càrrec d’en Gerard Jané que ens va explicar paraules que surten al llibre, moltes de les quals actualment no s’utilitzen. També va intervenir en Raimon Sadurní, fill de l’autor i l’Albert, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs.divendres1
Més que una presentació de llibre va ser una classe sobre vocabulari de la vinya del Penedès i és curiós perquè d’una mateixa eina o part del cep o tipus de terra, ho diem de diferents maneres dins el Penedès mateix. Tot això és riquesa que no podem deixar perdre i que, amb llibres com aquest, ens permet conservar-ho!

Dissabte va ser un dia relaxat, compartint dinar amb amics de la facultat: el Juli, l’Emma i la Maria, amb les respectives famílies. Ara feia més d’un any que no ens vèiem però intentem quedar almenys una vegada l’any. Aquest setembre farà 25 anys que vam començar Empresarials a Reus! Com passen els anys! Doncs fa 25 anys que som amics i que, tot i els horaris de les feines i de viure en llocs diferents, seguim quedant per veure’ns.

diumenge4Diumenge al matí hem participat a la caminada de primavera de la Societat. Ha estat tot un èxitdiumenge2 de participació: 58 persones!! Hem anat en cotxe fins a Coll d’Arca i d’allà hem començat a caminar. Primer cap a l’avenc de Carles V, on hem esmorzat, i després hem seguit caminant fins dalt de tot, passant també per la cova dels lladres. De la forta ventada que feia, que fins i tot hi havia moments que semblava que et fes caure, ha quedat un cel ben clar on es veien perfectament les muntanyes de Montserrat i el mar, una vista preciosa!diumenge3
Tan petits com grans hem gaudit de la companyia, el paisatge i la olor permanent de farigola. Estava ple de farigoles i el vent ens perfumava el camí, tot un detall!

Diumenge1

Al migdia hem dinat tota la família a l’Ull de Llebre, magnífic restaurant bisbalenc, per múltiples celebracions familiars: Sant Marc, Mare de Déu de Montserrat i Sant Aniol, que és avui.
A la tarda descansar i preparar-se per començar una nova setmana!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari