Cap de setmana de Sant Jordi; llibres, roses, actuacions, concurs, exposició i concert

SJCartell

 

Hem gaudit d’un cap de setmana fantàstic de Sant Jordi!


SJllibreNes1Divendres comencem amb la presentació del llibre “Diuen… Escrits propers”, amb textos de la Nati Soler i fotografies d’en Josep Vallés.
La Nati és llorencenca i en Josep bisbalenc, i en l’edició d’aquest llibre hi col·laborem els Ajuntaments de Llorenç i de la Bisbal del Penedès.SJconcursNeus
És un petit homenatge de la Bisbal a en Josep per les seves fotografies, per fer-nos conèixer i estimar la pedra seca i la natura.
SJRobertVa ser un acte molt emotiu, amb l’autora, l’Elvira i la Pilar, de l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb paraules també d’en Gerard Jané i del Robert Vallés, fill del Josep.
Després podies comprar el llibre i que te’l signessin la Nati i la Tresa, la vídua d’en Josep.
I en acabar, compartir coca enramada i cava!

 

Dissabte al matí, dia de sant Jordi, el comencem a la plaça de l’església amb els més menuts: espectacle infantil i taller de roses a càrrec de la Zara.
Molta participació!
Al matí la Gemma, de la llibreria Vent de Dalt, tenia la parada davant la llibreria amb la novetat de compartir parada amb el Ricard Toro, que signava exemplars del seu llibre “El meu bolero”, que vam presentar a la Bisbal fa unes setmanes. Estava molt content perquè havia venut tots els llibres que portava en català i només n’hi quedaven 3 o 4 en castellà.
Ja li vaig dir al Ricard que si escriu més llibres pensi amb la Bisbal per venir-los a presentar, que estarem encantats!

SJconcursNesDissabte a la tarda un acte molt important i representatiu: l’entrega de premis del 8è concurs literari. Més de 20 obres presentades d’arreu de Catalunya, on el jurat ha decidit els 3 guanyadors i els membres d’AdB han decidit l’accèssit, lliurat a una obra de tema bisbalenc.
Va ser una tarda molt emotiva, primer per donar les gràcies a totes les persones d’AdB que durant aquests anys han organitzat i lliurat els premis literaris per adults i infants sense cap suport econòmic ni logístic de l’anterior equip de govern. Sense la seva tasca durant aquests anys, ara no celebraríem el 8è concurs!
L’Otger i el Pau, dels Esventats, van fer de mestres de cerimònies de l’acte de lliurament, on vam comptar SJesventatsamb dos membres del jurat que entregaven els premis: el Sr. Joan Solé i Bordas i la Sra Ma Teresa Via. Per part d’AdB va lliurar l’accéssit la Sra. Felissa Jané.
SJconcursGuanyadorComentar el primer i tercer premis, ja que el primer és un jove d’Albinyana i la tercera no va poder venir perquè es casava justament el dia de Sant Jordi amb el Campa, felicitats parella!

Després del lliurament i d’un pica-pica amb la cervesa artesana “La bisbalenca”, SJSommeliersgentilesa del bisbalenc Lluís Moranyo, vam gaudir d’una fantàstica actuació de les Sommeliers, molt recomanable per qui no les conegui!

I encara no estem del cap de setmana! Diumenge al matí el grup del Marge recuperava un tros del camí del Rotllat, acompanyats per la Leo, regidora de medi ambient. A les 12 del migdia, a l’hort del jaumet, lliuràvem els premis literaris infantil. L’escola Ull de Vent triava un tema i els mestres escollien els guanyadors, dos alumnes per classe. D’aquesta manera més de 40 nens i nenes han estat premiats aquest matí, pujant a l’escenari acompanyats de membres de l’equip de govern, de la directora de l’escola, Assumpció López, i del cap de Serveis culturals de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella.SJnens3
SJnens2Una vegada lliurats els premis, pica-pica i actuació del Clown Ferran Aixalà, on petits i grans hem gaudit del seu humor, cançons i danses. Un matí complert!
I això no és tot, perquè el mateix matí la Colla Castellera els Bous actuaven a Torredembarra, el Grup de Geganters i Grallers de la Societat eren a La Pobla de Mafumet i varis equips de Joventut Bisbalenca jugaven partits a casa i a fora.
Tenim la gran sort de ser un poble viu, actiu i amb activitats per tothom!!

STexpo3A la tarda primer hem visitat l’exposició de pintures de l’Antònia Poch, una artista bisbalenca que ens ha sorprès amb més de 15 quadre de temàtica diversa. Hem pogut aprofitar per veure com ha quedat el local que utilitzen l’Associació de Dones la Roca Foradada, després d’arreglar el lavabo i espai per deixar-hi coses i de pintar el local.SJexpo2

Després de l’exposició, i per acabar els actes del cap de setmana, res millor que gaudir de la música: concert del Cor Zóngora amb en Jordi Soler al piano i la ballarina Núria Salas.
SJconcert3Concert organitzat per la Coral Antistiana de la Bisbal, en el concert de Sant Jordi, per recollir fons per la reparació de l’orgue. Ens han obsequiat amb un concert homenatge a Mompou amb música, cant i dansa, tot de gran qualitat.
Ha estat una grata sorpresa que el pianista fos el Jordi, que el coneixem de fa anys, peròSJconcert4 que mai l’havíem sentit tocar el piano. Ara feia un temps que no coincidíem i ens ha fet molta il·lusió.

Gran cap de setmana amb grans moments!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari