Dimecres 20 d’abril: aprenem primers auxilis amb Proyecto Andrea

PAndrea1Aquesta tarda he compartit amb l’Aniol, el Magí i més famílies, una experiència enriquidora: un curs bàsic de primers auxilis amb Proyecto Andrea.

PAndrea4El Proyecto Andrea el vam conèixer a través de la Sandra, que treballa a l’ambulància que cobreix la Bisbal. Es va posar en contacte amb la Leo, la regidora d’esports, i amb l’Arantzazu, la tècnica d’ocupació, i es va iniciar la col·laboració de Proyecto Andrea amb la Bisbal: participació en el cros escolar oferint uns tallers, aquests dies estan fent uns cursets de primers auxilis per adults i per famílies i n’estan programant d’altres.PAndrea3

Per qui no conegui aquest projecte us en faig cinc cèntims: el Sr. Paco Florido treballa en una UCI mòbil, i en un accident va veure i patir la mort de la seva filla de 14 anys, l’Andrea.Va morir a l’acte i no es podia fer res, però es preguntava què hauria passat si la seva filla hagués necessitat ajuda i ell no hi hagués estat durant els 10 o 15 minuts que triga a arribar l’ambulància. S´ho preguntava després de veure que les 15 o 20 persones que es van aturar per ajudar trucaven al 112 però no sabien res de primers auxilis.
A partir d’aquí va començar a treballar en el projecte de fer cursets elementals i bàsics de primers auxilis a escoles, adults, entitats… perquè si mai es troben en un accident o amb una persona malmesa, sàpiguen com reaccionar. Són molts els voluntaris i voluntàries que hi participen.
En aquests enllaços trobareu entrevistes al Paco Florido: El Periódico, Diari de Tarragona
Una història colpidora que demostra la gran fortalesa i generositat del Paco després de patir la pèrdua d’un fill.

PAndrea2Aquesta tarda, amb els nens, els explicaven com actuar en determinades situacions: on s’ha de trucar, buscar sempre ajuda, … Informació i pràctica totalment recomanable per infants i adults. Moltes gràcies per la tasca que feu!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari