Divendres 1 d’abril: tarda d’homenatge a la Neus Català

Avui encetem el mes d’abril i el primer cap de setmana d’activitats culturals i esportives d’ara fins a finals de maig.


Neus4Aquesta tarda al Centre Municipal de Cultura de la Bisbal del Penedès, l’Associació de Dones la Roca Foradada ens ha preparat una conferència, un audiovisual i una exposició de fotos sobre la Neus Català i Pallejà, en commemoració dels seus 100 anys de vida; nascuda als Guiamets (Priorat), va ser destacada activista en pro dels drets humans, de la dignitat de les persones i de la justícia social.
En Lluís Gil ens ha explicat la seva vida que es pot resumir en una dona valenta, amb ideals i lluitadora, que ha viscut experiències inhumanes que l’han fet ser més forta.Neus2
Veient l’audiovisual on explica el que va viure al camp de concentració nazi, no pots evitar sentir esgarrifances pel que van viure aquelles dones. Un camp de concentració on van morir més de 90.000€ torturades, cremades i havent viscut condicions infrahumanes.Neus3
Sembla que faci molt de tot això i no és així, són fets succeïts a Europa fa menys de 100 anys i que, per desgràcia, mirant la televisió constates que avui encara moltes persones refugiades, tota la vida en guerra, … malviuen molt a prop nostre.
Reflexionem i actuem!

Neus1Després hem pujat a la sala gran de dalt el CMC per seguir amb l’exposició i gaudir d’un exquisit i elaboratNeus5 berenar per part de l’Associació de Dones.
Felicitats a la junta de l’Associació i també al Kta, l’Arantzazu i el Jordi per aquesta magnífica tarda!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari