25 a 28 de març: Setmana Santa, Teatre i Aplec, tot a la Bisbal

Sempre ens hem quedat a La Bisbal aquests dies, on tota la família participem en molts actes de Setmana Santa i altres activitats, i aquest any no és una excepció.


Processó1Divendres al vespre la processó del silenci, amb més de 50 persones acompanyant la creu, la MareProcessó de Déu dels Dolors i escoltant els cants de processó de la Coral Antistiana i Santa Maria, on també hi participen la meva mare i la meva germana. Una processó emocionant perquè és la que he viscut des de petita, on sempre penso amb l’àvia fent la segona veu en els cants. Els que heu vingut a les processons fa anys i la coneixíeu, estareu d’acord amb mi; amb això no desmereixo la coral, al contrari! felicitats perquè acompanyen a la processó i a totes les misses d’aquests dies. També agrair als portants de la creu, entre ells el Rafel, i a les portants de la Mare de Déu la seva contribució al lluïment de l’acte.

Dissabte vam quedar tota la colla per dinar i passar la tarda. No ens veiem tan sovint com voldríem però amb dies així xerrem, riem i compartim el dia grans i petits.
Al vespre vaig participar a la Vetlla Pasqual llegint, junt amb més lectors entre ells el meu pare. Després de la missa, a menjar rotllo i cava per celebrar-ho!

CaramellesDiumengeDiumenge de Pasqua és un gran dia i complert! Al matí parar taula pel dinar i anar aCaramellesD escoltar caramelles a l’església, a càrrec de la Coral. Aquest any hi han col·laborat els timbalers Ferran, Maria, Magí i Roc per acompanyar la cançó dels 3 tambors. Hi ha cançons molt maques de les caramelles, on la Coral van destacar la que va escriure i compondre mossèn Pau, que va estar fa anys a la Bisbal.
MonaAl migdia els padrins de l’Aniol i el Magí van donar les respectives mones que ens vam menjar (no totes!) per postres del dinar de Pasqua.
A la tarda els meus germans van marxar a assajar teatre per l’actuació de la nit.
Tarda de descans fins a dos quarts d’onze del vespre que vam anar a la Societat a gaudir de l’obra “Taxi”, una comèdia d’embolics molt ben interpretada per joves d’entre 15 a 39 anys. Tenim grans actors a la Bisbal i un gran planter!! Vam riure molt fins a plorar!!Teatre1
Felicitats als actors Otger, Anna, Pau, Mariona, Marc, Sergi, Arnau i Vinyet, i les apuntadores Esther i Àngels, als codirectors Sílvia i Ramon, als “xispes” Jordi, Joanjo i Rat, les perruqueres Yolanda i Roser, la modista Ma Montserrat i els ajudants/montadors Joan, Arlette, Neus,David, Rosa Ma, Anna Ma i la Junta de la Societat.
Teatre2L’elenc teatral de la Societat fa més de 40 anys que prepara dues obres l’any: una la nit de Nadal i una la nit de Pasqua.
Segur que en seguirem gaudint durant molts anys!!

CaminadaStaCristinaDilluns de Pasqua al matí, cap a l’Aplec de Santa Cristina!! Aquest any la família ha pujat a peuErmita menys jo que he pujat en cotxe per portar el dinar i tenir cotxe per baixar. Eren més de 20 de la colla, entre grans i petits, que han pujat a peu.
Avui feia un dia ideal: sense pluja, sense vent i amb sol suau.
Primer la missa, després escoltar caramelles, a l’acabar a ballar sardanes i acabem amb el dinar.
Agrair a la Junta de l’ermita de Santa Cristina que arreglen els voltants de l’ermita, posen a punt la font i preparen l’equip per poder escoltar i ballar sardanes. Aquest any l’Ajuntament també hi hem col·laborat desbrossant i deixant els Sardanesaltaveus, ja que feia vuit anys que els hi negaven aquesta col·laboració des de l’Ajuntament. No cal dir res més…
Ens hem quedat a dinar i nosaltres ens ho hem passat molt bé, però els nens han pujat i baixat, entrat al bosc, jugat, … un dia perfecte!
Després de dinar uns quants valents han baixat a peu i la resta amb els cotxes cap a casa.
Ara toca descansar i demà tornem-hi!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. jferrec 30 de Març de 2016 9:51 pm Respon

    És un molt bon resum. No calia fer referències familiars. Els que ens coneixen ja saben que sempre hi hem col·laborat. Tu també.

    http://josepferre

Deixa un comentari