8 de març: dia de la dona treballadora

Avui hi ha molts actes arreu del país commemorant el dia de la dona treballadora. A mi m’agrada més pensar que és el dia del respecte i l’equitat.
El respecte i l’equitat pels homes i les dones, els alts i els baixos, els prims i els grossos, els homosexuals i els heterosexuals, els blancs i els negres,…

És cert però que en situacions de pobresa, de guerra i de marginació, són les dones les que s’emporten la pitjor part. I hi ha també moltes parts del món on les dones no són considerades com a persones sinó com a esclaves i objectes.
És canvi de mentalitat que passa per tots i que no ens hem de cansar de dir-ho.
És veritat que tan a Catalunya com Espanya tot això ha canviat fa pocs anys. No cal anar massa enrere per constatar que a les juntes de les entitats,els equips de govern dels ajuntaments, … les dones no en formaven part. Sempre hi ha hagut dones implicades però més a l’ombra.
Mica en mica va canviant i espero que ben aviat també desapareguin les quotes a les llistes municipals, senyal que estarem en una situació “normal”!
La idoneïtat d’una persona per un lloc de treball o per un càrrec polític o per un càrrec en una entitat, ha de ser la validesa de la persona, no de si és home o dona.

Dia de la donaAquest migdia hem participat en l’acte institucional de la Generalitat per la Commemoració del Dia de la Dona Treballadora, a Valls. Amb la presència de l’alcalde Albert Batet, el Delegat del Govern Òscar Peris i altres representants d’institucions i administracions públiques.
La Pilar Rahola ha estat qui ha compartit experiències i punts de vista sobre el paper de la dona tan aquí com arreu del món. Ha estat molt interessant!

Entre tots aconseguirem més equitat i millors oportunitats independentment que siguis home o dona.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari