Dimarts 23 de febrer: l’ajuntament treballa per la prevenció d’incendis

Patim un hivern séc i calorós i el que fa més por és que segueixi sense ploure. Si és així, hem d’estar preparats per una primavera i estiu calorosos i amb alt ric d’incendis.
La Bisbal som un municipi gran, amb 7 urbanitzacions separades entre elles i, per tant, amb moltes franges forestals per mantenir i crear. Si a aquest fet li sumem que en aquests últims anys l’equip de govern anterior no ha netejat franges forestals existents ni n’ha iniciat de noves, provoca una deixadesa que dificulta que en mig any es pugui fer el que no s’ha fet en vuit.

És veritat que molts propietaris de parcel·les urbanes sense vivenda, les tenen abandonades i no les netegen anualment, provocant que sigui un veritable polvorí davant el risc d’incendis. Però com Ajuntament no podem obligar a netejar parcel·les ni a iniciar expedients sancionadors si no tenim les parcel·les municipals nétes.
NetejaMiralbaEn el cas de la Miralba, l’Ajuntament fa uns anys que és propietari de més de 20 parcel·les urbanes, a conseqüència de l’impagament de les obres d’urbanització per part d’alguns parcel·listes. Des que l’ajuntament n’és propietari, que no s’han netejat i ara són un autèntic perill.
Per aquest motiu, s’ha signat un conveni de col·laboració social entre l’Ajuntament i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). A través d’aquest conveni, s’han contractat dos bisbalencs per tres mesos per realitzar treballs forestals. Han començat per aquestes parcel·les municipals de la Miralba i, si acaben abans dels 3 mesos, continuaran amb les mateixes tasques a altres nuclis.

Aquesta setmana també han començat els treballs per crear una franja forestal al Priorat. Aquesta franja es finança en partNetejaPriorat amb una subvenció de la Generalitat i l’Ajuntament ha contractat la Fundació Santa Teresa per fer-ho.
Són 25 metres de perímetre proper a les cases en una de les zones del Priorat.
Seguirem fent actuacions per crear i mantenir franges a totes les urbanitzacions, però el pressupost limita les quantitats per fer-ho tot aquest any.

A part d’aquestes actuacions cal que tots extremem precaucions ara que és època de calçotades i que poden provocar un incendi si no apaguem bé el foc, tenint en compte que som terra de vent!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari