Dijous 18 de febrer: xerrada sobre el risc de corrupció

Avui dijous la major part de l’equip de govern hem participat en una sessió de prevenció de la corrupció.
Era una sessió organitzada per l’ACM (Associació Catalana de Municipis), la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i l’Oficina Antifrau, amb col·laboració també de la Diputació de Tarragona.
Ha estat molt interessant fent-nos pensar en com evitar-la, com detectar-la i com actuar.

Corrupció1Avui ens han donat una bona definició de la corrupció: aprofitar càrrecs públics per finalitats privades. Definició molt clara !
De corrupció n’hi ha de molts tipus: suborn, falsedat documental, prevaricació, … i tots són greus i tipificats al nostre codi penal com a delictes.

Dins els ajuntaments, ajuda a prevenir la corrupció que hi hagi una bona organització i que tothom tingui una ètica moral i sentit comú!
Nosaltres a la Bisbal fa anys que lluitem contra la corrupció i, per desgràcia, és lent i sense que ningú vigili les actuacions. Amb això vulCorrupció2l dir que quan hem vist possibles casos com no entregar documentació, donar contractes sense licitació (amb imports superiors a 50.000€), … ja ho hem denunciat! Però ningú controla tot això. Nosaltres com a grup de CiU a la oposició aquests 8 anys, quan hem detectat algun possible cas, hem denunciat i pagat advocats, hem denunciat a l’oficina antifrau o altres organismes, fets que s’han produït i que, si no ho haguéssim denunciat, passarien inadvertits. Ara estem pendents d’un judici i d’una resolució de l’oficina antifrau per actuacions de l’equip de govern anterior.
No anem bé! És veritat que tot arriba però tenim un sistema públic que no està preparat per qui no compleix amb la legalitat i n’abusa.

Però no és només culpable qui és subornat, qui falseja document, qui prevarica, … sinó que també és corrupte qui suborna, qui rep documents falsejats, qui vota a canvi d’una feina, qui vota a canvi d’una requalificació i qui vota a un corrupte.
Tots som responsables, uns més que d’altres, i tots hem d’evitar la corrupció de la manera que puguem.

No oblidem que cadascú és responsable dels seus actes, i si algú actua de manera corrupta o dona suport a algú corrupte, n’és també responsable.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari